New Balance återlanserar ikoniska 990v5

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-05-03 12:39  |  Lästid: 2 minuter

Superhajpade New Balance kan idag ta åt sig en stor del av äran med att vara den så kallade trainern som mer eller mindre lagt grunden till de senaste årens vintagepräglade sneakertrend.

NB-sneakers är löparskorna som även fungerar i mer dressade sammanhang, och det är inte ovanligt att välskräddade italienare under årliga Pitti Uomo sprezzar till sin välsittande kostym med ett par vintage-mässiga sneakers från just New Balance. Högst smäller de ”Made in the USA”-prydda varianterna och New Balance ståtar gärna med sitt amerikanska arv.

En modell från märkets ikoniska arv är inte minst pappasneakern 990v5. Skon släpptes för första gången redan 1982 och står enligt märket själva för den bästa kvaliteten, hantverket och prestandan skomärket har att erbjuda. Nu är den efterlängtade modellen snart tillbaka i en ny och fräsch uppdatering.

New Balance återlanserar ikoniska sneakerskon 990v5

New Balance 990 har varit ikoner under tre årtionden och bibehåller sin kulturella relevans, både på gatan och inom modevärlden. Den uppdaterade skomodellen erbjuder liknande element som sin föregångare men har en förfinad konstruktion och design. Överdelen består av premium grismocka och mesh med 360 graders reflekterande accenter och en grafiskt konstruerad plösdesign och snörningsfästen.

New Balance 990v5 släpps i Sverige 4 maj och kommer att säljas via återförsäljare till ett rekommenderat pris på 2 000 kronor. Skon finns tillgänglig i färgerna grå, marinblå och svart.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-08 15:24