31-årig maratonsko nylanseras av Nike

Nike Air Sock Racer Ultra Flyknit Racer – en klassisk löparsko, återlanseras. Skon är ursprungligen framtagen för maraton.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-04-25 08:35  |  Lästid: 2 minuter

Skon introducerades 1986 som en maratonsko, och den snörninslösa Nike Air Sock Racer var före sin tid. 

Dess fyravägs-vävda stretch, elastiska ovandel i mesh och med två spännen för support, förebådade utvecklingen av Nike Flyknit, medan dess formbara passform ledde till skapandet av Nike Free.  Designern Bruce Kilgore har kombinerat skumsulan av polyuretan med en Nike air mittensula, och gjorde skon gul och svart.  

År 2014 lanserades en HTM version av skon, som en del av ”Genealogy of Free” vilket befäste Sock Racker som en föregångare till Nike Free teknologin. 

31-årig maratonsko nylanseras av Nike

Nu kommer alltså en ny version av skon. Nike Flyknit har nu fått en ökad andningsförmåga och en förbättrad passform. Skon upprätthåller originalspännet med något tjockare remmar – en som hindrar bäraren att glida för långt fram i skon och den andra som stöd för mitten- och sidoparti – och kragens linjära mönster hämtar inspiration från Nike Flyknit Racer. 

31-årig maratonsko nylanseras av Nike
31-årig maratonsko nylanseras av Nike

Den lättare Nike Ultra-sulan inkluderar dual-density skum, ett räfflat mönster som hänvisar till konstruktionen av Nike Free och inkapslad luft i hälen.

Skon kommer finnas i både både dam- och herrmodell, från den 27 april på Nike+ SNKRS, nike.com och hos utvalda återförsäljare. Priset: 1300kr. 


Dela på Facebook
Tweeta