Nike firar skojubileum – släpper nya modeller

Nu börjar månaden för alla sneakerfans, när Air Max Month är igång. Nike kommer under mars månad att släppa flera nyheter – och en del överraskningar. 

Redaktionen  |  Publicerad 2017-02-21 09:51  |  Lästid: 3 minuter

Air Max Day uppmärksammas den 26 mars i år, som en hyllning till 30-årsdagen av Air Max 1. Under mars månad kommer en blandning av retro-, remix- och innovationsmodeller att lanseras.

Den största nyheten blir efterlängtade Nike Air VaporMax, som släpps den 26 mars. 

”Air har haft en integrerad plats hos Nike ända sedan det först introducerades med Air Tailwind 1979. Under de första åtta åren agerade Air i det dolda, då den mer verkade utan att synas. Först 1987 tog den ett kliv fram i rampljuset och blev synlig i och med introduktionen av Air Max, efter det var revolutionen igång. Den spreds snabbt till flera olika kategorier, bland annat löpning, basket, träning och tennis. Samtidigt blev Air ett eftertraktat lifestyle-fenomen världen över. Efter 30 år i rampljuset fortsätter Air Max idag att utvecklas,” skriver Nike i ett pressmeddelande. 

Info om modellerna som släpps:

Nike Air Max 1 Anniversary
Air Max släpptes första gången 1987 och det var modellen som startade allt gällande Air. Modellen var den första att introducera den synliga Nike Air dämpningen för världen. Tinker Hatfields design släpptes första gången i tre ikoniska färgkombinationer; vitt, rött/grått/vitt och blått/grått. Den ikoniska modellen återvänder nu i sin mest eftertraktade form.

Women’s Nike Air Max Jewell (Till försäljning den 8 mars)
Nike Air Max Jewell har inspirerats av Air Max Plus och är den andra Air Max modellen som endast riktar sig mot kvinnor.

Nike Air Max 90 Ultra Flyknit (Till försäljning den 2 mars)
Nike Air Max 90 OG känns snabbt igen tack vare den pulserande färgen Infrared. Air Max 90 Flyknit innefattar två nya innovationer som bidragit till att göra den ikoniska modellen lättare; en överdel i Flyknit som bidrar till ökad rörlighet och en ihålig mittsula som minskar vikten och ökar komforten.

Nike firar skojubileum – släpper nya modeller
Nike firar skojubileum – släpper nya modeller
Foto: Pressbild
Nike firar skojubileum – släpper nya modeller
Foto: Pressbild

Nike Air Max 1 atmos Elephant
Air Max 1 atmos blev den självklara vinnaren i omröstningskampanjen efter Air Max Day 2016. Skon kombinerar en standardesign från Nike med en noggrann färgmatching för att framhäva Swooshen. Modellen togs fram tillsammans med den välkända japanska återförsäljaren atmos och var ursprungligen en del av Nikes ”Zoo Pack” 2006.

Nike Air Max LD-Zero
Modellen togs fram för Air Max Day 2016 tillsammans med den välkända streetwear designern Hiroshi Fujiwara. Modellen blandar en överdel, inspirerad av 70-tals modellen Nike LD1000 tillsammans med 360 Air Max modellen som släpptes första gången 2006. Resultatet blev en originell design som förenar klassisk design och en modern komfort.

Nike firar skojubileum – släpper nya modeller
Foto: Pressbild
Nike firar skojubileum – släpper nya modeller
Foto: Pressbild

Nike Air Max 1 Master
Med en kombination av material från de mest eftertraktade Air Max modellerna i  historien, har denna jubileumsmodell av Air Max 1 många legendariska designs i en. Detta inkluderar bland annat den ursprungliga röda tåspetsen, det älskvärda ”Safari” motivet och flera andra klassiska detaljer på skons överdel.

Nike Air Max 1 Ultra 2.0 LE
För att fira 30 år av Air Max 1, har Air Max 1 Ultra 2.0 tagits fram. Modellen är den mest innovativa Air Max 1 hittills, då dess urgröpta sula bidrar till att göra den till en av de lättaste Air Max modellerna hittills. Siffrorna ”3.26”, placerade på skons tunga, referar till årsdagen av orginalet.

Nike Air VaporMax (Till återförsäljning den 26 mars)
Vi välkomnar pånyttfödelsen av Air. Modellen har en flexibel överdel i Flyknit som ligger ovanpå ett avancerat och återuppfunnet dämpningssytem, som kännetecknar Air-modellerna. Nike Air VaporMax har återantänt Air revolutionen och påvisar att Air återigen är en toppmodern teknik. 

Här kan du spana in mer info om skorna. 

 

Blir du väldigt glad av denna nyhet? Missa då inte att testa och se om du är ett sant sneakerhead.

10 saker som avslöjar att du är ett sneakerheadDela på Facebook
Tweeta