Nikes nya Air Max 97-sko är vårens vackra sneakerdröm

Våren är kommen och visst är det dags för en uppdaterad sneakerhylla. Och för den som vill hålla det både klassiskt och lekfullt är Nikes nya Air Max 97-variant inget annat än en ursnygg tappning att inspireras av.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-04-08 09:10  |  Lästid: 2 minuter

Den första Air Max 97-skon släpptes 1997 med ett sammanhängande stycke av luftfyllda polyurethan-celler. Trots att skon då endast fanns i en liten röd logga och endast gick i en färg, gick den inte obemärkt förbi – skon var nämligen i silver. Efter en hajpad comeback under 2013 är Air Max 97 än idag mer tillbaka och aktuell än någonsin och finns att köpa i en mängd olika stilar och färgtappningar.

Nikes nya Air Max 97-sko är vårens vackra sneakerdröm

En modell som förtjänar sitt rampljus är den från samarbetet som Nike har haft i görning tillsammans med det japanska streetwearmärket Atmos. Efter att vi fått se en första glimt från förra året har Atmos nu presenterat den tokfina Air Max-tappningen Air Max 97 ”Have A Nike Day”. Sneakerskon kommer i en behagligt somrig färgton och är konstruerad av mesh och kanvas i ett mörkt till ljust-nyansspektra av blått. 

Nikes nya Air Max 97-sko är vårens vackra sneakerdröm

Lanseringsdatumet i USA var enligt modesajten Hypebeast den 4 april, men den som inte är redo att klicka sig ut på utländskt sajtterritorium med många förmodade leveransdagar behöver nog vänta ett tag till.
Pris: 170 dollar.

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta