Nikes nya löparskor Joyride är fulla av fart och kulor

Löparskor med dämpningsteknik som får det att kännas som att du springer på bubblor när du egentligen tuggar asfalt. Är det vad som krävs för att palla sig ut i löparspåret i augusti, kanske?

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-08-07 14:00  |  Lästid: < 1 minuter

Lagom lägligt till den fortlöpande springsäsongen är världens hela favoritsportmärke Nike tillbaka med nytt och snyggt att sätta på i löparspåret. Och bra dämpning i sulan är förstås något som inte får underskattas. Nike, som tidigare är kända för sin innovativa teknik när det kommer till luftdämpning är nu aktuella men en helt ny skoversion som använder kulor. Modellen och tekniken kallas för Joyride och tanken är att de små mjuka kulorna ska ta emot dämpningen men samtidigt vara så mjuka att de kan flytta på sig i de delar av skorna som de finns i.

Löparskor med dämpningsteknik som får det att kännas som att du springer på bubblor när du egentligen tuggar asfalt. Är det vad som krävs för att orka ut i löparspåret, kanske?

Den mjuka stötdämpningen i löparskorna ska förstås hjälpa till att minska stötarna mot hälen rejält – något som är lika viktigt oavsett om du är du en nybörjare som försöker hitta ditt rätta tempo eller en löpare på elitnivå. Systemet ska även skapa en dynamisk fotbädd som formar sig efter din fot och känns gjord just för dig då kulorna rör sig och pressas på det sättet som passar just din springteknik. Enligt varumärket själva går känslan att liknas med hur det är att springa på bubblor – något som vi på Kingredaktionen låter stå osagt tills det har bevisats efter lanseringen.

Nike Joyride Run Flyknit finns tillgänlig för Nike Members på varumärkets hemsida och den 15 augusti finns skorna tillgängliga globalt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-07 14:00