Nobis öppnar boutiquehotell på Palma

Svenskt lyxhotell på spansk mark.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-06-23 15:53  |  Lästid: 2 minuter

Efter att ha öppnat hotell i Stockholm och Köpenhamn expanderar koncernen Nobis Hospitality Group och öppnar botiquehotellet Concepció by Nobis i Palma, Spanien. Passande, då Palmas bedagade charm har lockat svenska resenärer i många årtionden.

Hotellet är beläget där den gamla stadsdelen möter populära Santa Catalina och har tidigare huserat en marknadsplats för olivolja och en tvålfabrik. Området har anor från 1500-talet och stoltserar i dag med ett stort utbud av restauranger, barer, butiker och gallerier.

Hotellgruppens första projekt utanför Skandinavien inkluderar över trettio gästrum, en rymlig lounge, restaurang, bar och terrass med pool. Inuti den anrika byggnaden huseras en kombination av skandinavisk estetik och medelhavstoner, bakom formen står arkitektbyrån Wingårdhs samt de spanska arkitektfirmorna Jordi Herrero Arquitectos and Eduardo Garcia Acuna Arquitecto. 

Takvalv och pelare har restaurerats och kompletteras av möbler från designföretag som Carl Hansen och Artek, samt lokala hantverk. Hotellets signatur är de handgjorda golvplattor som tillverkats för hand i en verkstad strax utanför Palma. Det grönvita mönstret är inspirerat av det mallorcanska landskapet och Tramuntanabergens färgskalor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-23 15:57