Norrman ersätter Persbrandt som Hamilton i ny serie

Jan Guillous romankaraktär Hamilton får nytt liv i C Mores stora seriesatsning. Huvudrollen spelas av norrmannen Jakob Oftebro.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-02-01 15:23  |  Lästid: 2 minuter

Den norska skådespelaren Jakob Oftebro gör rollen som Jan Guillous Carl Hamilton när C More och TV4 gör serie av böckerna. Rollen har tidigare spelats av bland andra Stellan Skarsgård, Peter Haber, Stefan Sauk, Peter Stormare, och senast av Mikael Persbrandt i de tre senaste biofilmerna om den svenska underrättelseofficern.

– Det är en drömroll för mig. Det är en utmaning att förvalta karaktärens arv och samtidigt utveckla och förnya honom, det ska bli extremt kul, säger Jacob Oftebro i ett pressmeddelande.

Oftebro har tidigare haft roller i Oftebro har tidigare haft roller i bland annat ”Monster”, ”Snömannen”, ”Gisslantagningen”, ”Kon-Tiki” och serien ”Bron”.

– Berättelsen om Carl Hamilton är till handlingen både spektakulär och spännande, men han är också en oerhört komplex person. Det är lockande att få visa en annan sida av en så välkänd historia som fortfarande är höljd i dunkel, hur han rekryterades till underrättelsetjänsten, innan han finslipats till den mästeragent och hjälte som tittarna är vana att se honom. Som ung är han fortfarande sökande, han försöker hitta sin plats och är inte ofelbar, säger Jakob Oftebro.

Den nya Hamilton-serien blir den största internationella satsningen någonsin för C More och TV4. Den har premiär 2019 och sänds senare på TV4. 

Serien skildrar en ung Carl Hamilton i en nutida miljö. Serien tar avstamp i hur den unge Carl Hamilton rekryteras till att bli hemlig agent och hans första uppdrag i Europa, med ökade spänningar mellan USA och Ryssland som bakgrund.

– Det är alltid spännande att se sin skapelse leva så många liv. Agenten Carl Hamilton har varit en del av mitt liv de senaste 30 åren och det har gjorts flera filmer om honom. Men, jag har alltid känt att en dramaserie, med sitt längre format och berättande, skulle vara ett bra sätt att gräva ännu djupare in i karaktären och hans universum. Det händer nu med en ny, ung Hamilton, i en nutida miljö och jag är övertygad om att serien kommer att tilltala en ny generation av tittare, säger Jan Guillou.

Dela på Facebook
Tweeta