Nu kan du ansöka om kändisskap på Instagram

Den som vill ett steg närmare att räknas som en offentlig person eller kanske influencer på sociala medier kan nu ansöka om det – det görs enkelt via en inställning direkt i appen på Instagram.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-08-29 09:43  |  Lästid: < 1 minut

Den som vill, eller känner sig vara på väg att bli, känd på sociala medier kan nu begära att bli verifierad som offentlig person direkt i appen på Instagram. 

Den senaste funktionen på Instagram tillåter nu användarna att ansöka om det eftertraktade blåa märket som visar att ett konto är verifierat för en offentlig person eller verksamhet. Den som känner sig berättigad eller kanske bara vill testa sin tur kan därför ansöka enkelt genom att gå till Instagrams inställningar och klicka på ”Begär verifiering”. Efter att ha lämnat ditt fullständiga namn och en legitim form av identifiering kommer Instagram sedan återvända till dig med beskedet om du har godkänts eller inte.

Nu kan du ansöka om kändisskap på Instagram

Instagram påpekar även att de kommer ”granska verifieringsförfrågningar för att bekräfta äktheten, unikheten och fullständigheten” för varje konto. Men bli inte för ledsen om du inte godkänns. Tidigare har denna verifikationssymbol reserverats för kändisar, offentliga figurer, stora företag och konton med många följare.


Dela på Facebook
Tweeta