Nu kan du hyra palatset från ”House of Gucci” på Airbnb

... det enda du behöver är en extremt stor portion tur (och, ja, pengar).

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-11-23 11:40  |  Lästid: 3 minuter

Få filmer är så hett emotsedda som Ridley Scotts film om Gucci-familjen som går upp på biografer under slutet av november. I rollistan syns bland annat Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino och Jared Leto. Och nog har man myst bara av trailern. En giftig mordhistoria, superstjärnor som pratar Super Mario-engelska, kitschiga skidoutfits som du redan har sett till leda på Instagram vid det här laget.

Foto: Bruno Erhs för Airbnb.

Men allra mest har blicken fastnat vid Gucci-familjens hus. Palatset vid Comosjön, Villa Balbiano, är ett av de största och lyxigaste husen vid den kändistäta sjön vid Lombardiet i norra Italien. De goda nyheterna är att du kan hyra hela klabbet.

Foto: Bruno Erhs för Airbnb.

Villa Balbiano används i filmen som fiktivt residens för Gucci-familjens patriark Aldo Gucci, som spelas av Al Pacino. Villan ligger i princip på själva strandlinjen och är en uppvisning i norditaliensk glamour. Palatset tillhörde den italienska kardinalen Tolomeo Gallio som byggde det på 1500-talet.

Foto: Bruno Erhs för Airbnb.

”Ett sekel senare förstorades och utsmyckades palatset av kardinal Angelo Maria Durini som använde Villa Balbiano för att vara värd åt en galant och frivolös societet där festivaler, banketter och danser följde efter varandra i ett aldrig sinande tempo”, går det att läsa i Airbnb-annonsen.

Foto: Bruno Erhs för Airbnb.

För det är genom Airbnb du har chansen att hyra palatset. Det finns dock, så klart, en hake. Endast en av sviterna kommer hyras ut till en gäst för ett enda tillfälle, den 30 mars 2022. Om du har turen att bli utvald (och du inte har något annat i kalendern) så kommer du ha tillgång till tre våningar av huset, utomhuspoolen, en privat pir och båthus. Priset? 1000 euro natten.

För att ha chansen att bo på Villa Balbiano, kolla in Airbnb-annonsen den 6 december.

Foto: Bruno Erhs för Airbnb.
Foto: Bruno Erhs för Airbnb.
Foto: Bruno Erhs för Airbnb.

Artikeln publicerades ursprungligen på Kings syskonsajt Café.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-11-23 11:40