Nu kan du köpa Kings designade klocka

Här är den – Kings designade klocka i samarbetet med svenska Knut Gadd. Nu kan du beställa en egen.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-03-10 08:30  |  Lästid: 2 minuter

När svenska Knut Gadd gav oss fria händer att från början till slut göra vår drömklocka blev det svårt att tacka nej till att bidra på riktigt till den horologiska historieskrivningen.

Boetten som inrymmer ett väl utvalt kvartsverk från japanska Miyota är svart PVD-behandlad stål, 38 millimeter i diameter och tunn nog (7.5 mm) att rymmas under manschetten på förslagsvis en smokingskjorta. Detaljerna är både polerade och matta för att få det extra djupet i svärtan.

Den genomsvarta klockan har en boett med lodräta ränder där vi på redaktionen hämtat inspiration rakt av från en smokingskjortas smalplisserade bröst.

Nu kan du köpa Kings designade klocka
Nu kan du köpa Kings designade klocka
Nu kan du köpa Kings designade klocka

Att King är avsändaren märker man, bortsett från den helt unika designen i sig, vid några ytterst diskreta platser på klockan: Kronan har konturerna av Kings logotype-sköld på sin utsida, texten ”För Sverige i tiden” är mikroskopiskt tryckt längst ner på boetten under klockan sex, bakpå boetten hittar man Kings hela sköld och numrering från 1-350.

Det svarta italienska skinnbandet har i sin tur  Kings logotyp bakpå. I övrigt så är klockan tillverkad i endast 350 numrerade exemplar och vattentät. Klockan säljs bland annat i shopen på kingmagazine.se och kostar 1 995 kronor.

HÄR kan du köpa klockan. Dela på Facebook
Tweeta