Nu kan du köpa klockan från “Interstellar” – med dolt budskap

Morsekod-klockan från en av tidernas bästa rymdfilmer släpps inte en sekund för tidigt.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-02-13 11:32  |  Lästid: 2 minuter

Tiden den tickar. Och ett tecken på det är att det redan gått fem år sen Christopher Nolans Interstellar tog filmvärlden med storm. Ett tidssvindlande rymdäventyr där många lämnade biografen med nya insikter om tid och rum.

Filmen, där en grupp astronauter färdas genom ett nyupptäckt maskhål blev snabbt en het snackis, som många fortfarande inte drar sig för att docera middagssällskapet eller arbetskollegorna med i ren amatörfysik-anda.

Nu kan du köpa klockan från
Foto: Paramount Pictures

En avgörande scen är förstås den då Cooper (Matthew McConaughey) tar farväl av sin dotter Murphy innan han beger sig ut på uppdrag med NASA för att rädda mänskligheten.


Nu kan du köpa klockan från
Foto: Paramount Pictures

Murphy får en egen klocka och Cooper lovar att de vid hans återkomst ska jämföra sina urtavlor, för att se om rymdresan har fått dem att avvika från varandra i tiden.

Klockan som visades är från det amerikanska urmärket Hamilton och var endast en inspelningsprototyp. Men nu, fem år senare, är det äntligen möjligt för dig att klicka hem din alldeles egna "Murphy-klocka". 

Nu kan du köpa klockan från
Foto: Hamilton

Klockan är inte bara en stilren kronograf som hyllar en av tidernas bästa rymdäventyr. Det är även en trogen replika från filmen med endast en minimal skillnad, och hade du inte läst det här eller någon annanstans, är vi rätt säkra på att du aldrig skulle hitta det själv.

Den som tittar noga på sekundvisaren kommer att upptäcka en rad mycket subtila prickar och streck. Dessa tecken kan passande nog översättas från morsealfabetet till "Eureka!", som på svenska betyder "Jag har funnit det!". 


Nu kan du köpa klockan från

En begränsad upplaga av Murphy-klockan kommer i en speciell låda designad av ingen mindre än Interstellars prisbelönta produktionsdesigner, Nathan Crowley. Lådan har även samma randiga färgskala som syns i det parellella universumet Cooper befinner sig i när han upptäcker att han kan kommunicera med Murph genom tid och rum.

Priset ligger på cirka 9 200 kronor. Klockan går att förhandsboka här och kommer börja levereras till kunder den 4 mars.

Läs också: Dela på Facebook
Tweeta