Nu kan du lägga vantarna på klassiker ur Raf Simons arkiv

Raf Simons öppnar upp sitt arkiv tillsammans med lyxnäthandeln Matches Fashion.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-01-22 14:09  |  Lästid: 2 minuter

Fortfarande deppig över att du missade chansen att köpa den där parkasen med New Order-print 2003? Eller har du förälskat dig i Raf Simons på senare år men suckande sett priserna på Grailed segla iväg ut i rymden?

Nu har du i alla fall chansen att komma över några av den belgiske designerns mest ikoniska plagg. För att fira hans självbetitlade varumärkes 25-årsdag så har han tillsammans med lyxbutiken Matches Fashion tagit fram en Archive Redux-kollektion. Hundra plagg från företagets arkiv har tagits fram efter att ha varit slutsålda sedan länge.

Frank Ocean och ASAP Rocky är bara några av de välklädda superstjärnor som har förälskat sig i Raf Simons design de senaste åren. För några år sedan rapporterade Vogue att tre parkasjackor från designerns klassiska kollektion från 2003, gjord tillsammans med den legendariske grafiska designern Peter Saville, hade sålt för 20 000 dollar styck. (Men så var också omslagen till Joy Division- och New Order-skivor handmålade av Saville på ryggen.)

– Vi hade tänkt på att göra detta länge, och tänkte att det skulle vara intressant att göra det när märket hade funnits i 25 år. Jag har fått mycket reaktioner från unga människor som har velat ha haft plagg, och som inte ens var födda när vi gjorde vissa plagg! Jag tänkte mycket på tillgängligheten, att det är synd att vi inte kan erbjuda plaggen längre, säger Raf Simons till Matches Fashion.

Den nya arkivkollektionen innehåller några av designerns mest ikoniska plagg, allt från skjortor med Joy Divisions klassiska Unknown Pleasures-mönster på, punkstickat från 1997 eller den rutiga peacoaten från några år sen.

Raf Simons är från Neerpelt i Belgien och började sin karriär som industri- och möbeldesigner innan han 1989 blev knockad av en Margiela-visning och sadlade om till modedesigner. I veckan visade han också upp sin första herrkollektion för Prada, ett företag som han numer är co-creative director för tillsammans med Miuccia Prada.

Kolla in Raf Simons arkivkollektion på matchesfashion.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-01-22 14:09