Nu kan du bo som Kendall Roy i ”Succession”

Kendall Roy i Succession.

Kendall Roys spektakulära Manhattan-lägenhet ligger ute till försäljning för nästan 300 miljoner kronor.

Joakim Almén | Foto: Sean Hemmerle & HBO  |  Publicerad 2023-05-09 15:48  |  Lästid: 3 minuter

Få har missat att den fjärde säsongen och sista säsongen av HBO:s dramamonster Succession för närvarande rullar för fullt, till fortsatt samstämmig hyllningskör.

Nyligen skrev King om hur du kan sno Kendall Roys overkligt dyra stealth wealth-stil. Nu kan du också sno den äldste sonen Roys lägenhet. Åtminstone i teorin. Lägenheten, som använts flitigt under inspelningarna av Succession, ligger ute till försäljning för en prislapp som matchar Jeremy Strongs karaktärs likvid i serien.

Om du tycker dig minnas att Kendall Roys lägenhet har legat ute till försäljning tidigare så stämmer det. Till viss del. 2021 låg Ravas, Kendalls exfru i serien, New York-lägenhet ute ute på bostadsmarknaden. Ett tvåvåningsboende som i säsong tre användes som ett så kallat ”war room” under Kendalls försök att ta makten över familjens mediekonglomerat.

Foto: HBO

Den här gången rör det sig om Kendalls egen lägenhet på 180 E. 88th Street på Upper East Side, Manhattan, i New York. En lya som bräcker exfruns både vad det gäller våningsplan och prisbild.

I den tre våningar stora takvåningen finns fem sovrum, fyra badrum, privat hiss och en rejäl spiraltrappa som är ett konstverk i sig. Dessutom kan den 511 kvadratmeter stora lägenheten stoltsera med 325 extra kvadratmeter stor uteplats. Allra läckrast är nog panoramavyn över Central Park.

Foto: Sean Hemmerle
Här kan man, så att säga, bo. Foto: Sean Hemmerle
Foto: Sean Hemmerle

På takvåningens privata uteplats kan du värma dig framför en gaseldad spis samtidigt som du avnjuter en middag 142 meter ovanför markplan.

Foto: Sean Hemmerle
Foto: Sean Hemmerle

Lägenhetshuset byggdes 2019 och består av 50 våningar och totalt 48 lägenheter. Bekvämligheter inkluderar bland annat en dörrvakt, gym, basket- och fotbollsplan, ett spelrum och en lounge med cateringkök. Gott så.

Priset då? Hela lägenhetskalaset kostar 29 miljoner amerikanska dollar, alltså drygt 296 miljoner kronor. Du kan läsa mer om lägenheten här.

Foto: Sean Hemmerle
Foto: Sean Hemmerle
Foto: Sean Hemmerle
Foto: Sean Hemmerle

Artikeln publicerades först på Kings syskonsajt Cafe.se.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-05-09 16:13