Nu släpps ”Adidas Nite Jogger” – en nytolkning av klassiska 70-talslöpdojan

Nu släpper Adidas Originals äntligen sin nya sneaker Nite Jogger – som inspirerats av den klassiska löpskon från 70-talet med samma namn.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-01-14 08:31  |  Lästid: < 1 minut

Efter 90-talet kommer 70-talet. En kronologisk tankevurpa, men fullt naturligt när det kommer till modets ständiga cykler. Nu är det mode- och skojätten Adidas tur att kika mot det modemässigt extroverta 70-talet när man släpper sin nya sneaker Nite Jogger – med inspiration från löpskon från 70-talet med samma namn.

Den nya Nite Joggern är en sneaker med reflexiva högteknologiska detaljer – och god komfort. Den uppdaterade modellen kommer inte helt överraskande med Adidas studsiga sulsuccé BOOST, och de skina-ljust-som-en-diamant reflektiva delarna har tagits fram i samarbete med 3M solas-teknik, samt yttre material av nylon, mesh och mocka.

Förutom att inspireras av sin egen digra skohistoria har Adidas låtit lokala kreativa förmågor tolka sneakern i ett ”bildspråk som representerar deras egen vision”. Bilder ställs ut i Stockholm på lördag 12 januari, men redan nu kan du se några av fotografierna nedan.

Adidas Nite Jogger lanseras i butik samt på adidas.se på lördag 12 januari och kostar 1399 kronor.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta