Ny Sopranos-film aktuell – utspelar sig på 60-talet

Sopranos-regissören David Chase ger nytt liv åt den ikoniska serien i en ny långfilm.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-03-09 09:17  |  Lästid: 1 minut

Deadline rapporterar att Sopranos skapare David Chase kommer att göra en ny långfilm baserad på historien om gangsterfamiljen från New Jersey.

Filmen har enligt uppgift fått arbetsnamnet ”The Many Saints of Newark”, och utspelar sig under tiden för stridiheterna mellan italienare och svarta i Newark, New Jersey på 60-talet, som blev spreciellt dödliga bland gangsters från de båda grupperna.

David Chase är producent för filmen och har även skrivit manus tillsammans med Lawrence Konner. Han kommer även vara med och utse en regissör. Filmen produceras av Warner Brothers New Line Cinena. 

– David Chase är en mästerlig historieberättare och vi, tillsammans med våra kollegor på HBO, är glada att han har bestämt sig för att återvända till och förstora Sopranos universum, säger Warner Bros Pictures Group ordförande Toby Emmerich i ett uttalande.

Några djupgående detaljer om filmen finns inte ännu, men Deadline skriver att några av karaktärerna från Sopranos kommer att återses. Tiden då filmen utspelar sig indikerar att tittarna får träffa Tony Sopranos pappa Giovanni ”Johnny Boy”, en yngre version av hans fru Livia och Tonys farbror Junior.

Sopranos anses av många vara en av de bästa tv-serierna genom tiderna. Serien, som gick på HBO mellan 1999 och 2007, vann 21 Emmys, fem Golden Globes och två Peabodypriser för de två första säsongerna. Medverkande var bland andra den bortgångne James Gandolfini, Edie Falco, Steven Van Zandt och många andra. 

Dela på Facebook
Tweeta