Nya hotellet i Skottland har en ölkran i varje sovrum

Ölkranar i varje rum, utsikt över bryggeriet och till och med en minikyl i duschen fylld med öl, för att... Ja, varför inte? I början av 2019 är det tänkt att det nya ölhotellet i Skottland med anslutning till bryggeriet Brewdog ska öppna.

Johanna Jackson  |  Publicerad 2018-02-23 11:25  |  Lästid: 2 minuter

Ölnördar hör upp! Inom snar framtid kommer ni att kunna checka in på inte bara ett, utan två olika hotell med fokus på hantverksöl.

Vi har tidigare skrivit om Brewdogs planer på att öppna ett hotell i anslutning till sitt nya bryggeri i Colombus Ohio och nu står det klart att de planerar att öppna ytterligare ett hotell. Detta efter att Brewdog förvärvat en fastighet i anslutning till deras huvudkontor i byn Ellon, på Skottlands östkust, cirka tre timmar norr om Edinburgh.

Nya hotellet i Skottland har en ölkran i varje sovrum
Nya hotellet i Skottland har en ölkran i varje sovrum

I likhet med hotellet i USA finansierades hotellet i Skottland av en insamlingskampanj på crowdfundingsajten Indiego. Det skotska hotellet kommer ha 26 rum. Samtliga rum blir utrustade med en egen ölkran och minikylar fyllda med hantverksöl från olika tillverkare. En del rum kommer även ha utsikt över bryggeriet och gäster ska kunna gå på guidade rundturer på anläggningen.

Tidigare var det tänkt att hotellet i Ohio skulle öppna i slutet av 2018 men nu är invigningsdatumet senarelagt till slutet av 2019, enligt Travel and Leisure. Hotellet i Skottland öppnar tidigare – i början av 2019, om allt går enligt plan.

 

Artikeln publicerades först på Vagabond.se

Dela på Facebook
Tweeta