Nya iPhone XS Max – Apples dyraste iPhone hittills

18 395 kronor. Så mycket kommer du få hosta upp om du vill lägga vantarna på den senaste iPhone XS Max – som går att förbeställa från och med den 14 september.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-13 08:02  |  Lästid: 2 minuter

Under kvällen igår höll Apple sitt årliga höstevenemang och presenterade tre nya iPhonemodeller som släpps i höst. iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR. Förutom de tre nya modellerna, med på många sätt mycket bättre prestanda än tidigare, är det många som reagerat på hur oerhört högt priset var för den dyraste iPhonen. 

Den som vill ha det allra bästa och senaste i iPhone-väg kommer att få betala 18 395 kronor i höst. Så mycket kommer faktiskt den nya iPhone XS Max 512GB att kosta i svenska kronor. 

Nya iPhone XS Max – Apples dyraste iPhone hittills

iPhone XS och iPhone XS Max

iPhone XS har en OLED-skärm på 5,8 tum med en upplösning på 2436×1115 pixlar, medan iPhone XS Max har en 6,5 tum stor OLED-skärm med upplösningen 2688×1242 pixlar. Telefonernas stereoljud ska också ha blivit förbättrat från föregångaren iPhone X.

Telefonernas kameror består av ett dualkamera-system med två kameror på 12 megapixel var. Sensorn i vidvinkelkameran ska ha förbättrats sedan iPhone X och även kamerans blixt ska vara förbättrad. Selfiekameran på 7 megapixel på framsidan av telefonerna, ska även den ha fått en snabbare sensor.

Apple introducerar nu även något man kallar för ”Smart HDR” vilket enligt Apple ska ta bättre HDR-bilder i omständliga fotosituationer som till exempel om det man vill fotografera rör på sig. Något som bland annat kommer vara bra för att fota exempelvis djur. I iOS-fotoappen, kommer även ett redigeringsläge finnas där man kan ändra bildens skärpedjup i efterhand.

Längre batteritid

Batterierna i telefonerna ska ha förbättrats från iPhone X. Utan att uppge någon exakt batteritid så säger Apple att batteriet i iPhone XS räcker upp till 30 minuter längre än batteriet i iPhone X medan motsvarande siffra för iPhone XS Max är 90 minuter.

Stöd för dubbla SIM-kort

Rykten har tidigare gått om att de nya iPhone-modellerna skulle få stöd för dubbla SIM-kort – och det stämde väl till viss del. iPhone XS och iPhone XS Max kommer ha stöd för ett fysiskt SIM-kort och ett så kallat eSIM-kort på de marknader där detta stöds. På Kinas marknad kommer dock Apple släppa modellerna med stöd för dubbla fysiska SIM-kort.

De nya iPhone-modellerna kommer i färgerna guld, silver och rymdgrått, och är även damm- och vattensäkra enligt IP68-klassificering.

Förbokningen för iPhone XS och iPhone XS Max startar den 14 september.

 

 

Svenska priser för iPhone XS och iPhone XS Max:

iPhone XS 64GB: 12.795 kronor. 
iPhone XS 256GB: 14.695 kronor. 
iPhone XS 512GB: 17.195 kronor.

iPhone XS Max 64GB: 13.995 kronor. 
iPhone XS Max 2156GB: 15.895 kronor. 
iPhone XS Max 512GB: 18.395 kronor.Dela på Facebook
Tweeta