Obayaty gör smink för killar – så funkar det

Det svenska varumärket vill bryta stigmat kring smink för män.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2024-04-29 14:16  |  Lästid: 2 minuter

Känner du dig glåmig och blek, och kanske lite trött under ögonen? Makeup kan snabbt göra underverk och få ditt ansikte att se både piggare och fräschare ut. Obayaty är ett nytt varumärke, grundat av bland andra modekreatören Pontus Frankenstein och musikproducenten Max Martin, som vill hjälpa män att utforska potentialen hos smink. Nyligen släpptes den första serien av produkter som bland annat inkluderar en täckande concealer, tonad ögonkräm, läppbalsam och nagellack.

– Män har en annan hudtyp än kvinnor, till exempel större porer och ökad talgproduktion. Därför finns det ett behov av produkter som kan lösa de problemen, säger Pontus Frankenstein.

Medan segmentet för manlig hudvård växt kraftigt under de senaste 15 åren har få varumärken lyckats med renodlade makeup-produkter. Det finns serier hos bland annat Tom Ford, Chanel (Boy de Chanel) och Shiseido, men Obayaty ser en lucka i marknaden.

– För den yngre generationen killar är stigmat kring manliga skönhetsprodukter inte lika starkt. Vi vill att man ska upptäcka vilken bra effekt makeup kan ha. De som är nybörjare kan testa en produkt, till exempel Eye Booster, och sen komplettera med fler.

Obayaty har en uttalad hållbarhetsstrategi, och de användarvänliga metallfärgade förpackningarna har refills. Produkterna är enkla att bära med sig, och undrar du hur något fungerar finns instruktions-filmer på Obayaty.com.

5 saker att tänka på

  • 1. Satsa på kvalitet. Du vill inte se för sminkad ut och därför är det viktigt med rätt produkter.
  • 2. Välj en concealer (basprodukten för killar) som matchar din naturliga hudton.
  • 3. Be om hjälp på ett varuhus. Det är absolut inte pinsamt att ställa frågor om smink för killar.
  • 4. Att rengöra huden är speciellt viktigt när man sminkar sig, dels för att sminket täpper till porerna men också för att sminket fäster bättre på en väl rengjord hud. 
  • 5. En ögonbrynsgel samlar stråna på plats och ger en karismatisk glans.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-04-29 14:17