OLED+ 903 – TV:n som ska få dig slippa extrahögtalare

Philips nya tv hade inte bara vunnit en skönhetstävling för tv-apparater. Det är även en kandidat för ljudkvalitet i världsklass – och ett sjumilakliv på vägen mot utrotandet av klumpiga externa högtalare.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-11-19 12:56  |  Lästid: 2 minuter

När det kommer till valet av tv-apparat kan många enas om att bildkvaliteten är det mest avgörande. Strax efter det kommer ljudet, som även det är en väsentlig komponent för en maxad upplevelse i soffan. Den som är ute efter det bästa ljudet har dock alltid fått kompromissa och offra en del när det kommer till smidighet och utseende. Sorgligt nog är det heller inte sällan hänt att de som köper ny tv – ändå är tillbaka i affären några dagar senare i jakt på något bättre i ljudväg. 

Inte minst blir det dyrare än vad man tänkt sig, och sedan står man där framför två gigantiska högtalarklossar, som gjort att man behövt flytta på både bokhyllan och favoritmattan i vardagsrummet. Allt för att ge plats åt det nya ljudrymdskeppet som tydligen behövs för en medelmåttig ljudkvalitet. Man kan fråga sig om det ska behöva vara på det viset, och om det finns prisvärda alternativ med allt man önskar sig i en och samma enhet. 

OLED+ 903 – TV:n som ska få dig slippa extrahögtalare

Philips nya tv verkar åtminstone vara någonstans i närheten av den utvecklingen. I sin nya modell har den holländska teknikjätten slutit upp med högtalartillverkaren Bowers & Wilkins, och lanserat nya TV:n OLED+ 903. Plustecknet i modellnamnet hänvisar enligt Philips till den extra upplevelsedimension som ljudet ska leverera. OLED+ 903 är även fullmatad med alltifrån en tresidig variant av Philips patenterade Ambilight-teknik och en splitterny generation av bildprocessorn P5.

OLED+ 903 – TV:n som ska få dig slippa extrahögtalare

Läs mer om OLED+ 903 här.Dela på Facebook
Tweeta