Här är ”världens godaste öl” – men är den värd 900 kronor?

26 kronor per centiliter – så mycket får du betala för en flaska stout som klassas som världens godaste.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-10-30 14:14  |  Lästid: < 1 minut

Bryggeriet Toppling Goliath har enligt ölsajten Ratebeer bryggt världens godaste öl. Deras ”Kentucky Brunch” är en fatlagrad imperial stout på kaffe. Då det inte bryggts speciellt mycket av ölet har det fått kultstatus bland nördar och ölentusiaster, och den som vill åt årets version bör göra sig redo för en lång resa och en svindlande prislapp.

För en flaska på 355 ml får man nämligen betala 100 dollar, något som motsvarar cirka 906 svenska kronor. Det är alltså ungefär 26 kronor per centiliter, och värdet på andrahandsmarknaden kommer med stor sannnolikhet vara mycket högre än så.

Hur gör man om man bara måste ha stouten ändå då? I december släpps årets version, men redan i november måste den som är intresserad vara på hugget. Och inte minst behöver man ta sig över Atlanten till småstaden Decorah, Iowa i USA.

Den 13 november släpps biljetterna som man behöver för att få hämta upp sin flaska, och det måste göras på själva bryggeriet i Decorah. Det är en flaska per person gäller, något som kanske bara är bra med tanke på priset.

Läs mer om hur man får tag på ölen här.

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta