Olof Lundh: ”Zlatan utnyttjade uppmärksamheten”

I en kommentar menar Olof Lundh att Zlatan Ibrahimovic aldrig var intresserad av att spela i VM. Han utnyttjade bara uppmärksamheten för att tjäna pengar.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-04-27 08:10  |  Lästid: < 1 minut

Efter mycket osäkerhet under våren kom igår ett definitivt beslut från Fotbollförbundet: Zlatan Ibrahimović kommer inte att vara en del av landslaget under VM i Ryssland i sommmar.
– Jag pratade med Zlatan i tisdags. Han meddelade att han inte ändrat sig angående landslagsspel – det är nej som gäller, säger landslagschefen Lars Richt i ett pressmeddelande.

Zlatan bekräftade sedan det själv när han lät sig intervjuas av en mexikansk journalist efter en träning med LA Galaxy.
– Det är som jag har sagt förut: Jag är inte en del av det svenska landslaget och så har det varit i snart två år, säger han i en intervju i tidningen Univision, enligt Aftonbladet.

Beskedet kommer bara en dryg vecka efter att Zlatan i en intervju med Jimmy Kimmel sagt att han ”ska till VM”, dock utan att svara på om han ska dit för att spela eller titta på.
– Jag säger bara att jag ska åka. Om jag säger mer kommer de att hänga mig, sa Zlatan i intervjun.

Enligt fotbollsjournalisten Olof Lundh var Zlatans många utspel under våren bara ett sätt för honom att skapa uppmärksamhet kring sina bolag och reklamsamarbeten.
– Han bara utnyttjar spekulationerna och uppmärksamheten kommersiellt för att  skapa uppmärksamhet till sin paddelhall, spelbolaget, och hans samarbete med den här elektronikjätten. Han var aldrig intresserad av att spela i landslaget från början, säger Olof Lundh till King.

Även journalisten Johanna Frändén förde samma resonemang på Twitter under gårdagen.

 

 

Läs en längre intervju med den prisbelönta journalisten i King nummer 6.

Dela på Facebook
Tweeta