Omega släpper rekordbillig Speedmaster i samarbete med Swatch

Omega och Swatch, två klassiska schweizare i olika ändar av prisskalan, går ihop i säsongens mest omtalade klocksamarbete.

Joel Ågren  |  Publicerad 2022-04-21 21:07  |  Lästid: < 1 minuter

Är det en rekordbillig Omega Speedmaster? En lyxig Swatch? Eller en överraskande lyckad mix av de två? Vi lutar åt det senare. Vårens haussade samarbete mellan klockjättarna Omega och Swatch (som båda råkar ägas av Swatch Group) känns lika självklart som oväntat. Resultatet: en lekfull specialversion av Omegas ikoniska Speedmaster Moonwatch för lätta plånböcker.

Klockan, som givetvis fått namnet MoonSwatch, är tillverkad i Bioceramic, en blandning av keramik och biobaserad plast, och kommer i elva färgstarka utföranden – en för varje planet i vårt solsystem. Bortsett från den spejsade färgsättningen så är det inte helt lätt att skilja på originalet och den betydligt billigare Swatch-modellen, som inkluderar den klassiska boettformen, fungerande kronografregister samt en tachymeterskala med den diskreta punkten ovanför 90. En smakfull blinkning till de tidiga vintageversionerna av Speedmastern.

MoonSwatch är en nytolkning av av den legendariska Speedmaster Moonwatch.

Enda kruxet är att få tag på en. MoonSwatch finns hittills endast tillgänglig i utvalda Swatch-butiker, och bland återförsäljarna lyser Sverige med sin frånvaro. Att klockan i sinom tid dyker upp i Swatch egen e-butik ter sig dock inte helt osannolikt. Bida din tid.

Klockan finns tillgänglig hos utvalda fysiska återförsäljare. Pris: 2 520 kr. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-04-21 21:07