Operapumps på nyår? Andreas Weinås listar bästa köpen till festen

King hyllar de ikoniska plaggen som aldrig går ur tiden. Denna månad: Andreas Weinås väljer de stiligaste operapumpsen till nyår.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2021-12-03 15:03  |  Lästid: 2 minuter

Operapumpsen är den skomodell som har längst historisk användning. Modellen slog igenom stort under den viktorianska eran men har i modern tid kanske framför allt varit förknippad med smoking och frack. Även om det är ett iögonfallande val även i mer uppklädda sammanhang är operapumpsen enligt mig den elegantaste och mest manliga skomodell man kan bära till en smoking.

1. Morjas, Opera Pumps

Svenska Morjas fortsätter att imponera. Deras strömlinje-formade utbud av klassiska randsydda kvalitetsskor till konkurrenskraftigt pris kompletterades under slutet av förra året med dessa operapumps som kommer i såväl svart lack som sammet. 2 495 kr.

2. Bowhill & Elliot, Velvet Opera Pumps

Anrika Bowhill & Elliot från Norwich har producerat pumps och Alberttofflor i såväl egen regi som åt andra varumärken i decennier. Deras klassiska pumps i sammet kombinerar lika delar elegans och mod. 3 399 kr.

3. Arthur Sleep, Black Patent Opera Pumps

Ett annat brittiskt företag fokuserat på pumps är Arthur Sleep, vars skor bland annat synts på prins Williams fötter. Här ser vi en klassisk tolkning av pumpsen med ett rött foder. 4 400 kr.

4. Yanko, Operapumps

Spanska Yanko, som säljs via svenska Skolyx, erbjuder en prisvärd kombination av pumps och Alberttoffla i svart lack med traditionell rosett. 1 795 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-12-07 13:28