Oscar Jacobson och Tretorn gör gemensam regnkollektion

Regnsäkrat samarbete.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2022-11-24 13:45  |  Lästid: 2 minuter

Drömmen om en jacka som både är snygg och regntät är det många av oss som bär på. Tretorn och Oscar Jacobson lanserar nu ett bidrag som ska kunna förvandla en våt dröm till en torr verklighet.

De två svenska varumärkena har tillsammans tagit fram vattentäta plagg och produkter. Det rör sig dels om en regnrock baserad på Oscar Jacobsons återkommande modell ”Landon” som gjorts om i en regnsäkrad variant. Regnrocken är gjord i ett PU-material med svetsade sömmar och tryckknappar.

– Vår ambition på Oscar Jacobson är att man skall kunna vara välklädd vid alla tillfällen i livet. Att det regnar skall naturligtvis inte skapa ett undantag! Tillsammans med Tretorns gedigna erfarenhet och hantverkskunnande har vi kommit ytterligare ett steg på vägen, säger Richard Woodbridge som är VD på Oscar Jacobson.

Utöver regnrocken har man även tagit fram en väska, Fårö, i en slitstark polyester. Väskan har en vattentät PU-ytbehandling, vattenavvisande sömmar och en förstärkt botten. Både jackan och väskan har tagits fram i återvunnen polyester och PVC-fri yta.

– Precis som Tretorn står Oscar Jacobson för kvalité och svensk textilhistoria. I vårt samarbete visar vi upp en mix av funktion och stil vilket gör detta designsamarbete till en perfect match, säger Magnus Månsson, VD på Tretorn.

Samarbetet mellan Oscar Jacobson och Tretorn finns ute i butik nu.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-11-24 13:49