Ostigt!

Så får du till den perfekta ostbrickan.

Redaktionen  |  Publicerad 2011-10-26 11:35  |  Lästid: < 1 minuter
Ostigt!

Lyckad kombination
En ostbricka bör rymma
olika smakriktningar, från starka till milda, från hårda till mjuka. För att
inte smakerna ska mixas bör varje ostsort ha sin egen kniv.

Håll tiden
Osten bör helst ha stått
framme i tre–fyra timmar innan de ska ätas. Detta för att smak och konsistens
ska komma till sin rätt.

Rätt mängd
Räkna med 150 gram ost
per person om osten ska användas som för- eller efterrätt. Serverar man dock
enbart ost och vin bör man istället servera 200–300 gram ost per person.

Tillbehören
Servera tillbehör vars
smaker inte tar över ostens. Kexen bör vara neutrala, frukter och grönsaker
likaså. Milda ostar som till exempel brie gör sig bra ihop med ett vitt, torrt
vin och en mer smakrik, fyllig ost gör sig bättre med ett rött vin. Smaka först
på osten och därefter vinet för att få fram den bästa smakupplevelsen.

Dela på Facebook
Tweeta