Otto Knows: Därför är just svenskar så framgångsrika dj:s

Otto Knows är nästa blågula dj-export. Han är tränad av Sebastian Ingrosso, bästa vän med Avicii och aktuell med kommande singeln "Dying For You".

Rasmus Blom  |  Publicerad 2015-11-02 13:10  |  Lästid: 3 minuter
Otto Knows: Därför är just svenskar så framgångsrika dj:s
26-årige Otto Jettman har gjort kometkarriär under artistnamnet Otto Knows. Foto: Oskar Brewitz

Sebastian Ingrosso har tagit dig under sina vingar, vad har han betytt för dig?

– Otroligt mycket. Han står mig väldigt nära och är som en mentor. Vi umgås så ofta vi kan och jag vet inte vad jag hade gjort utan honom.

Jämför du dig mycket med barndomsvännen Avicii?

– Nej, det har jag aldrig gjort. Jag försöker att inte jämföra mig med någon. Jag är jag. Jag är bara väldigt glad för hans framgångar, det gick långt bättre för honom än vi vågade drömma om när vi höll på i början. Tim har snarare varit en inspiration och ett exempel på att det går att livnära sig på det här.

Otto Knows: Därför är just svenskar så framgångsrika dj:s
Foto: Oskar Brewitz

Du var med och producerade Britney Spears hit ”Work Bitch”, hur var det att jobba med henne?

– Allt började med att Sebastian Ingrosso hade några av mina beats. När han var i LA träffade han Will.i.am som sa att han skulle göra Britney Spears album och undrade om Sebbe hade några spår de kunde få och jobba på. Då gav han Will.i.am min låt och han diggade det. Några månader senare ringde han och sa att det där skulle bli Britneys nya singel. Så jag fick aldrig äran att träffa Brittan utan allt gjordes lite på volley.

Varför kommer det så många bra dj:s från Sverige?

– Min teori är att vi har ett stabilt socialt skyddsnät som gör det möjligt att ta chansen efter gymnasiet att jaga drömmen om att livnära sig på musik men ändå vara säker på att ha mat på bordet. Vi har också en lång tradition av techno och elektronisk musik som bara utvecklats och våra långa mörka vintrar ger mycket tid att låsa in sig och göra musik.

Otto Knows: Därför är just svenskar så framgångsrika dj:s
Foto: Nicky Kelvin

Är det en fördel att vara svensk i musikbranschen i dag?

– Största fördelen är väl att man inte behöver åka till LA för att träffa och jobba med riktigt duktiga och välmeriterade musiker. De finns otaliga etablerade och oetablerade talangfulla musiker i Sverige i nästan alla olika genrer.

Vad är det mest otippade du lyssnar på själv?

– Jag vet inte om de är så otippat men jag lyssnar nästan bara på Håkan Hellström. Han är så mångsidig och helt enkelt enastående.

Otto Knows: Därför är just svenskar så framgångsrika dj:s
Foto: Nicky Kelvin

Berätta om ditt sjukaste turnéminne.

– Det var festligt när jag spelade före Swedish House Mafia i Mexico City på deras avskedsturné och när mitt intro kickade in trodde de backstage att det var jordbävning men i själva verket var de 60 000 personer som hoppade i takt så att marken gungade.

”Dying For You” med Otto Knows släpps den 8 januari.

Läs mer:

Aviciis favoritmärke erövrar världen

Dela på Facebook
Tweeta