Our Legacy gör nytt samarbete med legendariska skejtmärket Stüssy

Kavajer, fiskehattar och kängor för stranden.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-04-07 10:40  |  Lästid: 2 minuter

I en värld där samarbeten mellan olika klädmärken inte skickar iväg ens puls i någon uppenbar riktning så kan det ändå vara på sin plats att säga att förra sommarens nyhet om att Our Legacy och Stüssy slog sina påsar ihop kändes som ett lika oväntat som självklart äktenskap. Ett samarbete som nu får en uppföljare.

Stüssy startades under början av 80-talet av surfbrädesmakaren Shawn Stüssy. Västkustmärket hade sin storhetstid på 80- och 90-talet som en del av den blomstrande skejt-, surf- och hardcorescenen.

Liksom i den förra kollektionen så rör det sig om ett både dressat och avslappnat uttryck. Bland plaggen hittas bland annat fiskarmössor och kepsar tillsammans med längre rockar, överskjortor och dubbelknäppta kavajer. Kings favoriter är dock av ett varmare slag, ett par sandfärgade kängor som ser mer anpassade ut för svensk vinter än kalifornisk strand.

– Jag har kommit tillbaka till Stüssy under många perioder av mitt liv. Deras estetik är fortfarande väldigt relevant och inte daterad, och det känns väldigt ovanligt. Det är svårt att skapa någonting som håller över tid, sade Our Legacys Jockum Hallin till Vogue om företagens samarbete i somras.

Liksom tidigare så använder sig samarbetet av restmaterial och tidigare plagg som omarbetats från både Our Legacy och Stüssy. Our Legacy arbetar återkommande med att återanvända gamla tyger och material genom sina Work Shop-butiker som också fungerar som en kreativ studio där material och plagg återanvänds och görs om till något nytt.

Samarbetet mellan Our Legacy och Stüssy släpps den nionde april.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-04-07 10:43