Our Legacy gör kollektion med All Blues i vinterns snyggaste samarbete

Svenska modeföretag drömmer om en blå jul.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-12-01 08:00  |  Lästid: 2 minuter

Två av King-redaktionens favoriter slår sig ihop för ett samarbete i blåa toner. Lagom till Our Legacys Work Shop Holiday Market har de två Stockholmsbaserade märkena tagit fram en kapselkollektion bestående av smycken och klädesplagg.

Smyckesdelen av kollektionen består av ett armband och ett halsband i återvunnet silver som tillverkas i en begränsad upplaga.

– Eftersom våra kärnvärden bär på många likheter så kändes det ganska onödigt att överdesigna smyckena. Det bästa sättet att uttrycka vår gemensamma grund visade sig vara våra symboler, säger Fredrik Nathorst på All Blues.

Klädkollektionen består av fyrtio unika plagg som har handfärgats i Our Legacys Work Shop-butik. Ett koncept man har arbetat med i fem år för att ta vara på överblivna plagg och material på ett kreativt sätt. Sampleplagg och rester från Our Legacys vanliga kollektioner har samlats ihop, färgats om och dekorerats för hand med företagens logotyper i silver.

– Vi hörde av oss till All Blues för att fråga dem om att delta i vår årliga Work Shop Holiday Market. De gjorde vackra, tidlösa smycken i återvunnet silver. I sann julklappsanda så gjorde vi en liten kollektion åt dem, återvunna Our Legacy plagg i ett exemplar vardera. Färgade i all blues, så klart, säger Jockum Hallin på Our Legacy.

Kollektionen släpps den 1 december i Our Legacys och All Blues butiker och Dover Street Market i Tokyo.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-12-01 09:58