Anthon Louis: ”Jag kunde inte hitta den perfekta T-shirten, så jag gjorde den själv”

Ibland är det det lätta som är det svåra. Klubbkungen Anthon Louis från Köpenhamn som hatar klädkoder, har så länge han kan minnas varit på jakt efter den perfekta T-shirten som kan användas i alla sammanhang. Nu har han tagit fram den själv. Vi har pratat med honom om klubbkultur, mode och framtiden.

Anthon Louis har skannat så gott som alla butiker, både fysiskt och på nätet, och trots att han hittade ett smörgåsbord av tröjor i olika prisklasser var det ingen som var perfekt. För även om man inte ser det med blotta ögat så kan det vara stor skillnad mellan T-shirts som vid första anblick ser identiska ut.

Det är många parametrar som ska stämma för att en T-shirt ska räknas som perfekt, menar Anthon; passformen, tygets textur, kvaliteten, om den behåller sin färg, kliar i sömmarna, håller trots många tvättar och kanske viktigast av allt – blir den likt ett bra vin bara bättre med tiden? För allra bäst är väl kanske favorit-T-shirten efter hundratals användningar när den är sådär mjuk och lite sliten, och man nästan väntar på att det ska gå hål på den. Och det kanske är något av det bästa med BAREEN T-SHIRT – vid den tidpunkten när det ofta går hål på en vanlig T-shirt så behåller deras T-shirts fortfarande både kvalitet och liv. Den blir som en god gammal vän som du kan umgås med överallt och som aldrig lämnar dig.

Perfektion för alla

Anthons nästan OCD -liknande jakt fick honom till slut att grunda unisexmärket med namnet BAREEN T-SHIRT – alltså ”bara en T-shirt” på svenska. Han har lyckats få till det gyllene snittet där både hållbarhet, passform och känsla samspelar i den enkla T-shirten med rund hals, 100 procent ekologisk bomull, och med förpackningar helt gjorda av återvunnet material. T-shirtarna kan tvättas om och om igen i 30 grader utan att passform och färg förändras och de till slut blir sådär härligt mjuka, utan att det går hål på dem. Något annat som varit viktigt är en snabb leverans, och på bara några klick får du hem T-shirten i brevlådan.

Men BAREEN T-SHIRT är inte bara för män. Anthon har märkt att hans flickvänner alltid tyckt att hans T-shirts varit mer spännande och betydligt skönare än deras egna. De ville ha ”boyfriend-T-shirts”, och idag köper många kvinnor T-shirts för män, även om de också har en klassisk T-shirt i dammodell. Den har, precis som T-shirten för män, tagits fram genom ett hav av tester och fokusgrupper och är idag i det närmaste perfektion.

Här hittar du alla plagg från BAREEN T-SHIRT.

Ett måste i garderoben

En perfekt T-shirt kan du använda när som helst, till vad som helst och passar lika bra i jobbmötet som på festen eller i soffan på söndagsmorgonen.

– När jag reser är T-shirten praktisk, och den gör att andra ser mig ser mig som en vanlig människa, och det är bara min attityd och mitt beteende som kan få deras uppfattning om mig att förändras. Klär jag mig istället i dyra designkläder får andra ofta fördomar mot mig direkt, även om vi inte ens hunnit prata. Det är en av anledningarna till att T-shirten passar oavsett sammanhang – till och med när jag festar på min klubb museo i Köpenhamn.

Vilka är det som använder BAREEN T-SHIRT?
– Jag vill säga nästan alla. Min 70-åriga svärfar använder dem flitigt, och även unga kids tycker att de är ”coola”. Vi har ju många olika passformar som passar så många olika typer: Box fit, klassisk, långärmad och v-ringad. Vår T-shirt för kvinnor uppskattas också väldigt mycket, men eftersom det är en relativt ny produkt i sortimentet är volymen på våra herr-T-shirts fortfarande betydligt större.

Vad har du för klubb och vad måste man ha på sig för att komma in?
Jag har aldrig haft klädkod på mina klubbar, för jag ser ingen mening med det. Alla har ju en egen stil och den måste man få köra på. Tycker du det är coolt med keps och träningsoverall, så ska man ju gå all in på det. Du lär ju inte festa med 500 andra personer i träningsoverall, vilket kanske hade skapat lite märklig stämning, precis som det skulle göra om precis alla hade skjorta och kavaj. Kräver man ”klänning, stilettklackar och skjorta” i dörren skrämmer man ju bort publiken man faktiskt vill ha. Viktigaste är att människor har bra energi, är schyssta och kan bete sig. På min klubb museo är alla 21+ välkomna som vill bidra till en skön stämning.

Nu har ni hittat den perfekta T-shirten, vad kommer sen?
– Vi har inte haft någon modevisning än, så det vill vi ju testa! Vad gäller kläderna har ju klassiska svarta och vita T-shirts funkat i 100 år, och vi tror det kommer fortsätta så i minst 100 till. Däremot har vi några spännande samarbeten på gång med designers och märken, och i Sverige kommer vi bland annat samarbeta med den ikoniska bloggen THE CLASSY ISSUE.

När du hittills hittat den perfekta T-shirten har du bara haft en enda, eftersom du sällan kan köpa en likadan till då butikernas mode och sortiment i stort sett ändras dagligen. Nu behöver du inte fundera längre på hur du ska kunna ha en perfekt T-shirt till livets alla tillfällen. Sökandet efter den perfekta T-shirten slutar här – shoppa säkert med Klarna på: www.bareentshirt.se!

Dela på Facebook
Tweeta