Packa som ett proffs och håll stilen på resan

Trots att du inte är hemma, utan full tillgång till din garderob och klädvård, finns det inga ursäkter för att inte vara välklädd när du är på resande fot. Med en noggrann planering och rätt klädval ser du till att vara hålla stilen, både under resan och framme på din destination.

Det mesta med att resa är härligt: Förväntningar. Upptäcka nya platser. Inspiration. Fascinerande möten med människor. Med sådana äventyr framför sig är det extra viktigt att inte tappa stilen utan att kunna vara sig själv fullt ut. Att kunna vara klädd bekvämt men ändå stilfullt. Att kunna lita på att de kläder du har inte helt tappat formen i väskan.
Oavsett om du reser i jobb eller för nöje finns det flera saker att ta i beaktande.
Som hjälp på vägen och för inspiration har BOSS lanserat både en kollektion, Travel Line, men också en kampanjsajt där du kan få mer inspiration till din resegarderob.

Här delar vi också fem värdefulla tips att ha med dig.

1. Planering

Ärligt, hur många gånger kommer du hem med nedpackade saker som aldrig användes?
När det är dags att planera innehållet i din resväska, utgå alltid ifrån de plagg som du känner dig bekväm i och som är rätt för din kroppstyp. Det där plagget i garderoben som fortfarande väntar på rätt tillfälle att bäras (men som aldrig kommer) –  det kommer troligtvis inte ske under denna resa heller. Välj istället bland säkra kort som du trivs i.

Självklart behöver du packa efter den temperatur och de väderförhållanden som väntar på den valda destinationen. Oavsett vilka gäller det att packa ned mångsidiga plagg som dels kan matchas med allt annat i väskan och dels kan bäras till olika typer av tillfällen. Några sådana exempel är den mörka kostym- och bomullsbyxan, den enfärgade och långärmade skjortan, en (under sommaren) ofodrad kavaj och dressade sneakers.

Ett annat tips är BOSS nya Washable Suit. En skräddarsydd kavaj i råull blandad med ett vävt mönster. Fina detaljer, eleganta slag, påsydda fickor och dekorativa AMF-sömmar gör den till den perfekta kavajen på jobbresan. Den kan enkelt kläs ned med ett par jeans för en mer vardaglig look, eller bäras tillsammans med byxorna i samma serie för en mer uppklädd känsla. Materialet gör det också möjligt att tvätta kavajen i 30 grader, utmärkt för den som vill resa lätt och behändigt utan att ta med flera kavajer som back up.
Se mer av Washable Suit här
2. Välj rätt väska

Sträva efter att alltid bara resa med handbagage. På alla resor som är en vecka eller kortare brukar det vara möjligt. Du slipper onödig tid vid bagageincheckning, bagageband och riskerar inte allt strul som ett borttappat bagage medför.

När man har ett lite utrymme att förhålla sig till och en begränsad vikt är väskan det första du måste optimera. Hård eller mjuk, bära över axeln eller en på hjul. Det finns väskor speciellt anpassade för att resa med bara handbagage som har fler smarta funktioner. Så testade dig runt och glöm inte att kolla vilka måttangivelser som gäller för just de flygbolag du ska resa med.

3. Så ska plaggen packas

Oavsett vilken väska du väljer att packa i så sträva efter att få så få skrynklor som möjligt på dina plagg och accessoarer. Det gör du genom att alltid lägga de tyngsta saker i botten på väskan. Skorna sätter du skoblock i och lägger dem i skopåsar. Slipsar rullar du. Byxorna viker du och i vikvecken lägger du exempelvis ett par strumpor. Skjortorna lägger du omsorgsfullt vikta överst i väskan.
Ett annat smart tips är att resa med de tyngsta plaggen på dig, framförallt när det kommer till jacka, skor och byxor. Den typ av plagg som du kan använda flera gånger.

Packa som ett proffs och håll stilen på resan

4. Vika eller rulla?

Här råder de delade meningar: vissa föredrar att rulla (generellt backpackers/nöjesresenären) andra föredrar att vika (affärsresenärer). I slutändan handlar det kanske mest om vilken typ av kläder du har med dig och att anpassa metoden efter innehållet. Kanske är det mest effektivt att rulla allt som inte blir skrynkligt och som sagt att lägga vikta skjortor överst.

5. Material och passform

För den som vill hoppa direkt från att sitta nersjunken i en flygplansstol till barhäng eller jobbmöte används sköna material som byxor i jersey och kostymer och jackor i naturlig ull med stretch för både stil och ypperlig komfortabilitet.
Se i övrigt också till att välja skrynkelfria material så som polyamid och bomull, men också kläder som andas.
Ett exempel är BOSS Travel suit, en kostym med tidlös passform som kommer i micromönstrad råull. Kostymen är framtagen med affärsresenären i åtanke. Kavajen har ett elegant yttre med dubbelknäppning, och är samtidigt praktiskt på insidan med oversized fickor som lämpar sig utmärkt som förvaring för både pass och plånbok.
Den kommer i både slim och regular fit.
Se mer av Travel suit här

Stil på vägen med nya Travel Line

I nya Travel Line har BOSS tagit fram plagg som är funktionella och samtidigt stilfulla för den som reser, oavsett om det handlar om en jobbresa eller om det är för nöjes skull.
De plagg som ingår är allt från dressade och välsydda kostymer till funktionella vardagsplagg i elegant stil.

Travel Line finns tillgänglig för köp i BOSS butik i Stockholm, Biblioteksgatan 1 och i Göteborg, Fredsgatan 2. Du kan också ringa +45 3318 8000 för att hitta din närmsta återförsäljare. 

Det här är BOSS

BOSS är huvudlinjen och grundstenen i varumärket Hugo Boss. BOSS är moderna, sofistikerade och tidlösa plagg tillsammans med klassiskt eleganta skor och accessoarer. 
Hos BOSS hittar du ikoniska kostymer för jobbet, så väl som praktiskt eleganta plagg för fritiden.
Upptäck Boss Travel line här

Dela på Facebook
Tweeta