Nu öppnar Cartiers butik i Sverige – här ligger den!

Det franska lyxmärket kommer nu till Sverige och Stockholm. Konceptbutiken är inte mindre än 200 kvadratmeter och fokus ligger på smycken, klockor och juveler.

Efter ett exklusivtevent på Operan i Stockholm i september där press och utvalt branschfolk fick chansen att titta närmare på den kommande butiken. Den 8 november öppnades butiken för besökare.

Det är en upplevelse att besöka de franska lyxvarumärkets flaggskeppsbutik

Nu öppnar Cartiers butik i Sverige – här ligger den!
Sneak peek från den nya Stockholmsbutiken vid Norrmalmstorg.

Redan när man stiger in i butiken, på Smålandsgatan vid Norrmalmstorg sätts tonen för upplevelsen med en dekorativ panelvägg där man skurit ut en panter i lågrelief. Och det är en upplevelse att besöka de franska lyxvarumärkets flaggskeppsbutik. Butiksinredningen är en kombination av svenska referenser och juvelerarhusets eget koncept och återspeglar samspelet mellan Cartier och Skandinavien: husets kreativa uttryck i perfekt harmoni med butikens nordiska influenser. Atmosfären är både intim och sofistikerad med många av Cartiers signum: pantern vid ingången och Côtes de Genève-dekoren i klocksalongerna.

Nu öppnar Cartiers butik i Sverige – här ligger den!
Smakfullt och exklusivt.

Som en sista touche har Cartier skapat en exklusiv mötesplats i sin Stockholmsbutik där kunderna kan ta en kopp kaffe. Ett tillfälle att uppleva Cartiers välkomnande atmosfär som understryks av den mjuka belysningen, kombinationen av material och dekorativa accessoarer.

JUVELERARHUSET KÄNNETECKNAS AV EN TIDLÖS KREATIV DESIGN OCH TEKNISK VIRTUOSITET

Nu öppnar Cartiers butik i Sverige – här ligger den!
Panthère de Cartier.

Kombinationen av styrka och mjukhet skapar den spänning som utmärker Cartiers estetiska balans. Dessa flora-inspirerade smycken passar inte in i någon kategori – de ger sin egen definition av skönhet. Så beskriver Cartier själva sin design, och beskrivningen är inte svår att förstå när man ser till exempel klockan Panthère de Cartier som är mer som ett smycke som kom till under 80–talet men är lika aktuell idag, desamma gäller urmakarklassikern Santos de Cartier som skapade av Louis Cartier redan 1904.

Nu öppnar Cartiers butik i Sverige – här ligger den!
Pantern är Cartiers signum.

Anrika Cartier grundades i Paris år 1847 av Louis François Cartier. Därefter blir det hans barnbarn Louis, Pierre och Jacques som under nittonhundratalets första hälft lägger grunden för det som senare ska bli juvelerarhuset Cartier. Juvelerna skapar också stor uppmärksamhet bland de europeiska kungahusen och blir hovleverantörer bland annat till det svenska kungahuset.

Öppettider
Måndag – fredag | 10.30 – 18.
Lördag | 10.30 – 17.
Söndag | Stängt
Telefonnummer: +46850556600
Boka tid via: Boutique.stockholm@cartier.com

Dela på Facebook
Tweeta