Myterna om jeanstvätt – stilexperten reder ut

Jeansen är en av grundpelarna i de flestas basgarderob. Men hur ska vi egentligen hantera våra bästa vänner och ge dem en lång livstid?

Advertisement

Trots att många av oss nästintill vuxit upp i våra jeans är det inte många som vet hur vi ska ta hand om dem. Hur ofta ska de tvättas – eller ska de ens tvättas? Åsikterna går minst sagt isär. 

Att behålla jeansens passform och färg är a och o. Men hur gör man lättast det? Stilexperten, tillika Cheavalereskprofilen, Alexander Wiberg reder ut: 

 

Electrolux tvättmaskiner har ett skräddarsytt denimprogram som mycket skonsamt hjälper jeansen att bibehålla färg och struktur.

Här är ytterligare några tips på hur du bäst tvättar jeans:

  • Använd alltid flytande tvättmedel – det är mer skonsamma med färgen.
  • Vänd jeansen ut och in.
  • För att undvika missfärgning: Tvätta aldrig dina jeans med vita eller lätta föremål.
  • Förläng dina jeans livslängd genom att tvätta dem i låga temperaturer, och undvik att tvätta dem för länge.
  • Var inte rädd för att torktumla din jeans, det gör att passformen bibehålls och jeansen blir mjukare. Ta dock ut dem innan de har torkat helt. 
  • LÄS MER: Uppgradera din tvättupplevelse

 

Det här är Electrolux PerfectCare

Kläder som man tar hand om håller längre. Med Electrolux PerfectCare 800 får du hjälp med precis detta. Våra tvättmaskiner innehåller tre funktioner som vi är extra stolta över: 

SteamCare: Vårt SteamCare System ger dig professionella resultat hemma. Avsluta varje tvätt med ånga för att minska skrynklor med en tredjedel och få mjukare plagg utan värme från normal strykning. Eller använd SteamCare för att fräscha upp ett plagg och undvika onödig tvättning.

SensiCare: Vårt SensiCare System säkerställer att det blir rätt tid, energi- och vattenförbrukning för din tvätt. Det förhindrar plaggen från att tvättas för länge, vilket gör att de behåller formen och känslan längre.

UltraCare: Vårt UltraCare-system förblandar tvättmedlet och ger en snabb och grundlig rengöring. Detta gör att tvättmedlet kommer åt och skyddar varenda tråd i tyget samt gör så att mjukheten och formen bibehålls längre.

Här kan du läsa mer 

Dela på Facebook
Tweeta