Haglöfs lanserar secondhandkollektionen Restored

Under pandemin har vårt intresse för att vistas ute i naturen ökat. Fler och fler rör sig ute i skogen och uppe på berget för att motionera och uppleva frisk luft och den tillfredsställelse som ett äventyr i det fria ger. För att kunna vara i naturen måste vi även se till att bevara den. Ett sätt kan agera miljövänligare är att konsumera mer hållbart.

Outdoor-branschen i allmänhet och Haglöfs i synnerhet har gått i bräschen för att tillverka tekniskt avancerade kvalitetsprodukter i material med lägre påverkan. Nu går Haglöfs, grundat 1914, ett steg längre genom att lansera second hand-konceptet Restored.

– Många resurser inklusive energi, vatten och råvaror går åt till att tillverka produkter. Varje gång vi kan förlänga produktens livslängd genom god produktvård, reparation eller återställning så vet vi att vi har utnyttjat resurserna på ett bättre sätt, säger Elaine Gardiner, hållbarhetschef på Haglöfs, och fortsätter:
– Ännu viktigare är att vi undviker att en ny produkt tillverkas med nya resurser. 

Haglöfs Restored är en kollektion med secondhandkläder, gamla eller utslitna plagg som restaurerats och återställts med samma höga kvalitét och funktion.
– När man köper en Haglöfs Restored-produkt innebär det inte bara att du får hem en högkvalitativ produkt, utan du bidrar även till en mer återhållsam värld.

Elaine Gardiner och Haglöfs uppmanar sina konsumenter till god produktvård – skötselråd finns på haglofs.com – för att öka produkternas livslängd.

Så här fungerar Haglöfs Restored-processen

ANKOMST
Först tar Haglöfs emot produkterna, som antingen kommer direkt från kunderna eller varumärets egna butiker och kundservicecenter.

SORTERING
Varje enskild produkt inspekteras manuellt för att man ska kunna identifiera eventuella problem. Om Haglöfs bedömer att produkten kan återställas så går den vidare till nästa steg i processen. De produkter som inte kan fixas till går till återvinning. Ingenting kastas.

RENGÖRING & ÅTERIMPREGNERING
Produkterna tvättas sedan med hjälp av professionella tvättmaskiner och alla vattentäta produkter återimpregneras.

LAGNING
Om en produkt behöver lagas så går den vidare till skräddar-teamet. Alla lagningar görs med den ursprungliga designen och Haglöfs kvalitetsstandard i åtanke.

KVALITETSKONTROLL
Alla tvättade och lagade Haglöfs Restored-produkter går sedan igenom en strikt kvalitetskontroll som säkerställer att de uppfyller varumärkets kvalitetsstandard.

MÄRKNING & PACKNING
Slutligen så märks alla Haglöfs Restored-produkter med egna etiketter, varefter de packas i nya förpackningar och läggs upp i Haglöfs Restored-butiken – redo för att hitta nya ägare och nya äventyr.

Läs mer om konceptet Restored på haglofsrestored.com

Läs även: Så packar du bäst inför sommarens vandring

Dela på Facebook
Tweeta