Haglöfs siktar högt med uppdaterade vandringskollektionen L.I.M

Den här tiden på året är det alltid en utmaning att hitta rätt kläder och prylar för utomhusaktiviteter. Väder, temperatur och underlag skiftar snabbt under vårsäsongen. Löpning, som är mitt stora intresse, kräver en del kunskap om materialegenskaper för att ett träningspass i regn och vind ska kännas behagligt.

Av: Daniel Lindström

Vi som springer eller vandrar önskar att jackan håller oss torra och varma, samtidigt som den är lätt och andas. Att förena alla de egenskaperna är komplicerat. Att göra en skidjacka är en sak, men rör man sig med hög puls är plaggets vikt och andningsförmåga A och O.
Nu har jag hittat den jackan – nya L.I.M Breathe GTX Shakedry-jackan från Haglöfs.

Minimal vikt och maxad funktion

Det är över 20 år sedan Haglöfs lanserade sin första lättviktskollektion L.I.M (Less Is More). L.I.M Series var revolutionerande i vandringsvärlden och varje säsong har man utvecklat och förbättrat modellerna. Gränserna för vad lätta och tekniska funktionskläder kan åstadkomma har ständigt flyttats fram.

”Hela anledningen till att vi utvecklade den superlätta och högfunktionella L.I.M-kollektionen var att minska på bördan och skapa extra utrymme för det som verkligen räknas. För att varje äventyr ska kunna bli unikt.”, säger Victor Adler, marknadschef på Haglöfs.
Och fortsätter:
”I vårens L.I.M-kollektion har vi försökt att verkligen gå till botten med vad ’less is more’ betyder. För oss betyder det att skapa utrymme för annat. Alla har sina egna prioriteringar och drivkrafter, som motiverar dem att kämpa hårdare och klättra högre.”

L.I.M Series är i första hand gjord för vandring där upplevelsen blir bättre ju lättare och mer obehindrad du är. Smarta och tekniska vandringskläder som är enkla att packa ner i ryggsäcken. Jackan L.I.M BREATHE GTX SHAKEDRYTM är tack vare nya funktionella lösningar en av de mest intressanta nyheterna i outdoorvärlden 2021. När jag testat att springa i modellen – i regn, vind och låg temperatur – har resultatet varit överväldigande. Jag är torr, både innanför och utanpå jackan.

L.I.M BREATHE GTX SHAKEDRYTM kombinerar nämligen låg vikt med utmärkt andningsförmåga och vattentät teknologi. Den har ett så kallat hydrofobiskt ytterlager som gör att vattnet pärlar sig och rinner rakt av tyget. När du sprungit i regn kan du bara skaka jackan några gånger så försvinner vattnet. Det är väldigt praktiskt om du till exempel ska packa den i en ryggsäck för att använda senare. Jackan väger dessutom bara 400 gram och den extremt höga andningsförmågan gör att svett och ånga avdunstar lätt. Lägg till att den är vindtät och har en suverän passform med en modern, minimalistisk look i svart och sportig orange.

Två andra intressanta produkter i årets kollektion är dels L.I.M CROWN TEE som är tillverkad i en kylande textil, när du blir varm svarar den på kroppstemperaturen och avdunstar fukt, vilket leder till en svalkande effekt. (Finns tillgänglig i butik i maj).

Den andra produkten är isoleringsplagget L.I.M MIMIC HOOD som endast väger 335 gram och har en snabb, värmande effekt.


Planerar du någon spännande vandring i år? Nu vet du att stora äventyr inte behöver vara tunga.

Du hittar alla produkter i L.I.M-kollektion på Haglofs.se!

Dela på Facebook
Tweeta