Högtalaren som gör ditt hem stiligare

Teknik-och livsstilsföretaget Harman Kardon är ledande inom smarta högtalare med stilren design. King fick en pratstund med Alexander Demin, Director för Industrial Design, om designprocessen och hur man skapar högtalare med krispigt ljud.

På vilket sätt skiljer sig Citation-serien från konkurrenternas produkter?
– Citation-serien är den senaste lanseringen från oss. Det finns många företag som gör smarta högtalare, men jag tycker vi sticker ut tack vare vår ljudkvalitet och design. För denna serie teamade vi ihop oss med Google och skapade en inbygg Google Assistent i Citation-högtalarna.

Vi samarbetade också med danska designföretaget Kvadrat som är världsledande inom kvalitetstyger. De är experter på möbler, mode och konst. De tog fram ett speciellt tyg för att ytterligare förbättra ljudupplevelsen. Vi älskar verkligen design och alla Harman-designers är utbildade inom konst och design.

Vad är det mest avgörande för att få till en bra ljudupplevelse?
– Premiumljud! Många känner till oss tack vare vårt högkvalitativa ljud i till exempel Volvo-bilar. Vi har trots allt utvecklat högtalare under 65 år. Den erfarenheten använde vi när vi skapade denna serie. De flesta Citation-högtalare har en eller flera tweeters och mellanslag-drivers på framsidan, tillsammans med en passiv radiator på baksidan, för utökad basprestanda.

Under många år har vi studerat hur moderna familjer använder teknik i vardagen. Allt fler vill att deras underhållningssystem ska bli en del av inredningen – att produkten blir en detalj eller möbel som smälter in med resten av inredningen. Det var målet för oss. Våra konsumenter vet att vi även kan skapa designprodukter som tar fokus i ett rum. Denna gång ville vi göra en mer diskret design som enkelt smälter in och inte känns påträngande – men samtidigt känns som en designpryl man vill ha framme. Det var tanken bakom Citation – enkel, elegant och klädd i vackert tyg.

Hur gör man en snygg högtalare?
– När vi tar fram en produkt försöker vi kombinera dagens trender med Harman Kardons design-DNA. Vi hämtade mycket inspiration från de nordiska länderna. Vi djupdykte bland svensk och dansk design och kulturliv. Man kan sammanfatta några av de viktigaste punkterna så här:

▪ Kombinationen av material i inredning och produktdesign
▪ Detaljfokus som visar på kvalitet och hantverk
▪ Tidlös och ikonisk design
▪ Multisensoriella textilier som kan användas överallt från kaféer och kontor till hem.

Dessa delar boostade vår kreativa process och gav oss massor av idéer till ny design. Citatino-serien blev belönad med en iF Design Award 2018 – vilket vi är superglada för, avslutar Alexander Demin.

För att illustrera Citationhögtalarens färgstarka ljudupplevelse anordnade Harman Kardon ett event i Berlin. Under 24 timmar tog de över Das Stue-hotellet där de olika sviterna bjöd in till en upplevelse för alla sinnen. Liveframträdanden, dofter, smak och visuell effekter sattes ihop i tätt samarbete med Citationserien.

Läs mer om Citation-serien från Harman Kardon här!

Dela på Facebook
Tweeta