Ge hemmakontoret ett lyft med Huaweis prisvärda premiumskärm

Slimmade kontorsskärmen MateView trumfar det mesta i form och funktion.

2021 blev mer än någonting annat hemmakontorets år. Aldrig förr har så mycket arbetstid gått åt till att diskutera bristande vardagsergonomi, svajiga videomötesuppkopplingar och provisoriska skrivbordslösningar. Möjligheterna att fortsätta jobba hemifrån spås vara fortsatt stora, vilket också ställer allt större krav på din arbetsstation. För det permanenta hemmakontoret är en bra skärm ett måste. Utbudet av funktionella arbetsskärmar är stort, men räknar man in den ack så viktiga designfaktorn så krymper utbudet rejält. Adderar man dessutom hög prestanda och en vettig prisbild till kravspecen så är alternativen försvinnande få. Tur då att Huaweis slimmade premiumskärm MateView bockar i varje ruta.

Ett unikt skärmformat

Tekniktillverkaren – som tidigare utmärkt sig med smarta mobiltelefoner, laptops, hörlurar och klockor – sticker ut hakan med en 28,2 tums 4K+ Ultra HD-skärm med ett unikt 3:2-format som visar upp till 18,5 procent mer innehåll på höjden jämfört med standardformatet 16:9. Perfekt för att minimera scrolltid när man jobbar med flera fönster uppe samtidigt. Skärmen är VESA Display HDR 400-certifierad, vilket säkerställer att du ser detaljer på skärmen även i de mörkaste och ljusaste områdena i bilderna. Skärmens 10-bit färgdjup ger en sömlös färgövergång och en verklighetstrogen bildupplevelse som är särskilt användbar om man jobbar med film- eller bildredigering.

Stilren design

Den minimalistiska designen är ett kapitel för sig, och ett av MateViews starkaste kort. Ramen i borstad aluminum skapar en stilren och exklusiv känsla och med en screen-to-body ratio på hela 94 procent minimeras ramarnas storlek till imponerande 6 mm. En annan snygg detalj är skärmens touchkontroll, eller Smart Bar, som gör att man enkelt kan kontrollera funktioner och inställningar med ett tryck eller svep med fingret. Samtliga uttag är placerade på baksidan och sidan av det justerbara skärmstativet för snabb åtkomst och enkel filöverföring och laddning via USB-C. Den perfekta kombinationen av smart och snyggt. Skärmen har dessutom dubbla högtalarsystem och mikrofoner med fjärrupptagning inbyggt i stativet. En lyxig detalj som lämpar sig särskilt väl för videomöten och okynnessurfande på Youtube. Skärmen har också inbyggd wifi, så du kan ansluta trådlöst till Miracast-kompatibla enheter som en Windows 10-dator eller en smartphone. Skärmen har även Bluetooth, vilket möjliggör för parkoppling av exempelvis en mus eller ett tangentbord direkt till skärmen.
MateView är kort sagt en riktig hemmakontorshit, med hög kvalitet, stilren design och smarta anslutningar till ett riktigt attraktivt pris. Arbetsmoralen får du dock stå för själv.

Specifikationer

Modell: MateView 28
Skärmstorlek: 28,2 tum
Bildförhållande: 3:2
Paneltyp: IPS
Upplösning: 3 840 x 2 560
Uppdateringsfrekvens: 60 Hz
Ljusstyrka: 500 nits
Färgdjup: 10 bitar
Uppdateringsfrekvens: 60 Hz
HDR version: HDR400
Rekommenderat pris: 6 999 kr.

Dela på Facebook
Tweeta