Tre produkter du borde ha i badrumsskåpet

Hur ser din hud- och hårvårdsrutin ut? Är du en sådan som aldrig gör något annat än att smörja ansiktet någon gång ibland, eller har du en tydlig rutin som du följer morgon och kväll? Oavsett så kommer här tre tips på produkter du borde införskaffa!

Svenska IDUN Minerals har många högkvalitativa hud- och hårvårdsprodukter, däribland världens första Svanenmärkta torrschampo. Vi har pratat med Caroline Thunstedt, som är kemiingenjör och produktutvecklingschef på IDUN Minerals, för att ta reda mer om produkterna och arbetet bakom dem.


Bra produkter för både kvinnor och män

Tidigare var IDUN Minerals fokus att ta fram produkter för kvinnor, men idag fokuserar de på att skapa produkter som passar både för män och kvinnor, och för alla hud- och hårtyper. Även förpackningsdesignen har uppdaterats och är idag stilrent svart-vita.

– Vårt mål är att alla, oavsett hudtyp och kön ska kunna använda våra produkter. Alla har olika hudtyp och det är viktigt att anpassa rutinen efter ens eget specifika behov och inte efter kön. Så utgå först och främst från vilken typ av produkt du eftersöker, förklarar Caroline.


Tre produkter du bör ha hemma

Serum, ansiktsmasker, syror och krämer. Hudvårdsprodukter finns det gott om på marknaden, men om man bara vill investera i några få produkter kan det vara bra att veta vad man bör fokusera på.

– Rengöring och återfuktning är absolut viktigast. Satsa på en riktigt bra rengöring och en fuktgivande produkt. Vår mousse tar bort såväl makeup som orenheter och vårt Rich Moisture Serum kan du ha både på dagen och över natten. Tillsammans är de en riktigt bra kombo! Personligen försöker jag undvika produkter med så kallade ”mirakel-claims”. Oärliga produkter med innehåll som inte är speciellt beprövat bara för att de ska ha ett coolt produktnamn lockar inte, svarar Caroline.

Rengöring är A och O

Grunden i en bra hudvårdsrutin är rengöringen. IDUN Minerals Cleansing Face & Eye Mousse tar inte bara bort eventuell makeup, utan även orenheter från huden. Moussen är anpassad för normal till kombinerad hy och förstärkt med återfuktande ingredienser, och den är dessutom 100 procent vegansk. En bonus är såklart att den är skön att använda och löddrar på samma sätt som ett härligt rakskum.
Läs mer om rengöringsmoussen här!


Återfukta med ett serum

När huden är ren är det dags för återfuktning, vilket är särskilt viktigt den här tiden på året. IDUN Minerals Rich Moisture återfuktande serum kan användas under både dag- och nattkrämen och passar lika bra på slät hy som på den skäggiga hakan. Serumet är förstärkt med hyaluronsyra och niacinamide (vitamin B3), som har bevisat stärkande effekt på hudbarriären. Det innehåller även äppelsyra som ger huden en extra förstärkning mot de dagliga utmaningar hyn utsätts för.
Läs mer om serumet här!

Fräsch hela dagen

Du glömmer väl inte bort håret? Att tvätta håret dagligen sliter på håret, men vi vill ju samtidigt känna oss fräscha i håret varje dag. Då är ett bra torrschampo en riktig lifesaver! IDUN Minerals Refreshing Dry Shampoo är både effektivt och skonsamt för hår och hårbotten. Eftersom det är helt transparent och inte lämnar vita spår passar det alla hårtyper. Dessutom gör det håret lättare att styla. Men kanske bäst av allt? Det är världens första Svanenmärkta torrschampo!
Läs mer om torrschampot här!


Utveckling av nya produkter

Det kan vara lätt att glömma bort det stora arbete som ligger bakom de hud- och hårvårdsprodukter vi använder. Caroline förklarar hur det går till när de tar fram en ny produkt.

– Först och främst undersöker vi givetvis marknadens behov och vad våra kunder önskar. Sociala medier är ett fantastiskt verktyg för att kommunicera med våra användare om nya produkter. När vi vet vilken slags produkt vi vill ta fram börjar utvecklandet av själva formulan som självklart tas fram med noga utvalda ingredienser, som både ska ha effekt på hud eller hår och samtidigt vara skonsam för användaren. När vi hittat rätt testas formulas noga i flera månader så den är säker, stabil och kompatibel med förpackningsmaterialet.

Hur viktig är förpackningen när ni skapar nya produkter?
– Förpackningen och designen är en viktig del av utvecklingsprocessen där vi väljer och utvecklar designen både med hänsyn till det estetiska och miljön. Ofta gör vi tester med våra följare i sociala medier som får vara med och prova produkten innan vi kan släppa den, för att få in feedback för eventuella justeringar. Våra användares godkännande brukar ofta vara sista steget – då vet vi att produkten håller måttet! 

Finns det någon produkt i ert sortiment som du är lite extra stolt över?
– Självklart är det lite speciellt att vi har det första Svanenmärkta torrschampot på marknaden. Det är vi extra stolta över. Svanen har strikta krav vad gäller innehåll, både vad gäller förpackning och ingredienser. Att man följer deras kriterier innebär således att det är ett bra val för miljön, avslutar Caroline.

IDUN Minerals säljs på apotek och på IDUN Minerals hemsida. Sveriges apotek har noggrann kvalitetskontroll och säkerställer att ingredienserna i sortimentet är godkända och håller hög kvalitet. Läs mer om IDUN Minerals och deras produkter här!

OM IDUN MINERALS
IDUN Minerals är ett svenskt makeup och hudvårdsmärke där basprodukterna i makeupen enbart består av högrenade mineraler. Makeupen är utvecklad för att passa alla hudtyper, även den allra känsligaste. IDUN Minerals produkter har utvecklats i nära samarbete med svensk forskning och hudexpertis.

Dela på Facebook
Tweeta