Moderedaktören tipsar: Så lever dina kläder längre

Med lite kärlek och omtanke kan dina kläder få ett långt och lyckligt liv, vilket är positivt för både plånbok och miljö. Kings moderedaktör Tobias Sikström har testat LG Electronics senaste innovation inom klädvård – Stylern. Ett ångskåp som fräschar upp dina kläder, tar bort skrynklor och fixar nya pressveck på byxorna.

Jag är extremt noga med hur jag tar hand om mina kläder. Genom åren har jag samlat på mig flera plagg i ömtåliga material som kräver samma omvårdnad som ett spädbarn. Dessa skulle aldrig hamna i en 40-graders tvätt eller ens komma nära torktumlaren. Flera av mina stickade plagg i kashmir, grövre ull eller mohair har nog aldrig ens tvättats. Naturliga material av sådan kvalitet behöver sällan det. Hittills har jag fått nöja mig med att vädra för att få bort dålig lukt och bakterier. LG Electronics har lanserat ett hjälpmedel för bättre klädvård – Stylern, ett ångskåp som fräschar upp både de kläder som inte direkt är smutsiga och plagg som normalt kräver specialbehandling som kemtvätt.

 

Moderedaktören tipsar: Så lever dina kläder längre
LG Styler ger nytt liv till dina kläder på bara några minuter. Foto: Tobias Sikström

Givetvis funkar Stylern lika bra till vardagsplagg som ömtåliga plagg. Jag har slängt in svettiga träningsskor, den rök-luktande-skjortan från gårdagens utekväll, jeans och kostymer. I dörren finns en smart byxpress som fixar nya krispiga pressveck på byxorna medan du kan luta dig tillbaka framför favoritserien på Netflix eller göra dig iordning för en lördagkväll på stan. Ångan består av 100% vatten och funktionen tar bort 99,9% av allergener som har satt sig i kläderna, som till exempel kvalster, damm, pollen och bakterier – utmärkt om du är allergiker.

Klicka här för mer information 

 

Moderedaktören tipsar: Så lever dina kläder längre
Med funktionen Tag On kan du installera skräddarsydda program direkt från din smartphone till din Styler. Foto: Tobias Sikström

Miljökompis

Förutom att vara tidseffektiv är även LG Styler snäll mot miljön genom att spara på vattnet i jämförelse med en maskintvätt. Runt en halvliter går åt per användning, att jämföra med ca 50–60 liter för en tvättmaskin. Dock behövs ingen vattenanslutning utan vattnet fylls på manuellt i en behållare. Det enda som behövs är ett eluttag. Därmed kan du bestämma var i hemmet du vill ha din Styler.

 

Moderedaktören tipsar: Så lever dina kläder längre

Det här är nya LG Styler

LG Styler har flera funktioner som ökar dina kläders livslängd:

  • Djuppenetrerande ånga som slätar ut skrynklor i dina kläder. 


  • Fräschar upp dina kläder med ånga och tar bort dålig lukt som fastnat i tyget.
  • Rengöring av kläder: tar bort 99,9% av alla allergener så som pollen och kvalster.
  • Skonsam torkning med låga temperaturer för känsligare material som riskerar att krympa.

Klicka här för mer information

 

Dela på Facebook
Tweeta