Elegant, tidlös och redo att testa alla gränser

Tidlös design, stilrena detaljer och en tydlig blinkning till en rad historiska äventyrare och pionjärer. Longines nya klockkollektion Spirit gör sig lika bra runt handleden under en middagsbjudning som under riktigt hårda aktiviteter.

Longines klockor har under lång tid använts av män och kvinnor som pressat sig till det yttersta och flyttat fram gränserna för människans bedrifter. Ta till exempel den amerikanske flygpionjären Howard Hughes som 1938 för alltid skrev in sig i historieböckerna. På 3 dygn, 19 timmar och 14 minuter flög Howard Hughes och hans besättning runt jorden. Hughes – som porträtterats av Leonardo DiCaprio i Hollywoodfilmen The Aviator – flygplan var under rekordflygningen utrustat med kronometrar från Longines.

Polarfärd över Grönland

Ett annat gott exempel på samma äventyrliga anda visade den schweizisk-franske polarfararen Paul-Émile Victor upp under tidigt 1930-tal. Victor, som hade ordspråket ”Det enda som vi säkert kommer att misslyckas med, är det som vi aldrig försöker lyckas med”, korsade Grönland på 49 dagar med temperaturer ner mot minus 40 grader. Med sig på färden hade han en kronometer från Longines som gjorde det möjligt för honom att med exakt precision räkna ut sin position i öst-västlig riktning. Enligt Paul-Émile Viktor själv var hans Longinesklocka skillnaden mellan framgång och misslyckande.

Vem blir nästa pionjär att testa gränserna med hjälp av en klocka från Longines?

Pålitlig och elegant

Longines grundades i 1832 i den lilla byn Saint-Imier i västra Schweiz. Genom åren har företaget presenterat en rad banbrytande innovationer och varit ett självklart val för aktiva människor över hela världen som vill ha en precis och pålitlig klocka runt handleden. Idag är Longines världens tredje största klocktillverkare.

Den nya kollektionen Spirit knyter an till historien och kombinerar Longines arv med den senaste teknologin och en sportig, elegant design. Samtliga klockor i kollektionen har glas i safir, automatiska urverk, är kronometercertifierade av det oberoende testinstitutet COSC samt har en balansfjäder i kisel som garanterar högre motståndskraft mot magnetism, bättre precision och bättre energidistribution.

Spana in hela Longines Spirit collection på longines.com!

Dela på Facebook
Tweeta