Därför behöver du Neato D8 – världens smartaste robotdammsugare

Neato D8 är världens snällaste och smartaste robotdammsugare.

Är du en av alla dem som funderat på att skaffa husdjur under pandemin? Låt oss då komma med ett bättre förslag som du kommer att känna minst lika mycket kärlek för och som dessutom kommer att göra mer nytta. Robotdammsugaren Neato D8 är den nya familjemedlemmen som kartlägger, navigerar och städar ditt hem med kirurgisk millimeterprecision. Den intelligenta roboten arbetar tyst, effektivt och noggrant medan du kan ägna dig åt att laga middag, träna eller spela tv-spel. Eller varför inte sköta städningen medan du sover? Robotdammsugaren har 360 graders sikt även i mörker och kan låta dig vakna upp till ett skinande rent hem.

Faktum är att du aldrig behöver vakta din robot när den städar. Neato D8 sköter sig själv. Den använder avancerad laserteknik för att förstå var i hemmet den befinner sig och lär sig vilka platser den ska undvika, som trappor eller nedsänkningar i golvet. Eller låt säga att du redan har ett husdjur – kanske en hund som lagt sig att vila på mattan dit roboten är på väg? Ingen fara, sådant ser Neato D8 och rundar försiktigt hunden och dammsuger vidare (dessutom är den mästare på att ta bort hundhår). Men även om roboten gärna sköter sig själv är den inte på något sätt osocial – den har flera smarta funktioner som gör att den kan interagera med dig och ditt hem, bland annat har den stöd från röstassistenten Amazon Alexa.

Med varumärkets D-formade signaturdesign kommer Neato D8 åt där runda robotar inte kan, och den stora kombo-spiralborsten är upp till 70 procent större än hos de runda varianterna. Roboten är också öppensinnad på så vis att den aldrig skulle göra skillnad på koja eller slott. Neato D8 trivs nämligen lika bra i små lägenheter som i stora hus, och den tar effektivt bort smuts och allergener (de ämnen som orsakar allergiska reaktioner) från alla typer av golv och mattor. Den rymliga dammbehållaren på 0,7 liter gör att den inte behöver tömmas så ofta. Roboten har även ett finkalibrerat filter som är skapat för att fånga upp till 99,5 procent av just allergener vilket gör att du slipper nysa och kan andas fritt.

För de där extra krångliga skrymslena i hemmet växlar du bara upp robotdammsugaren från eko- till turboläge, då kavlar den upp ärmarna och rengör på djupet med maximal styrka. Det betyder att sugkraften ökar och borsten jobbar snabbare för att komma åt alla små springor och skrevor. Neato D8 städar i trånga hörn, tätt längs väggar och rör sig obehindrat mellan olika ytor.

Du kan kommunicera med roboten även om du inte är hemma. Med MyNeato-appen i din iPhone eller Android kan du fjärrstyra din Neato D8 och på så sätt städa när och var du vill. Skapa egna planritningar för varje våning och schemalägg städning av hela huset eller vissa enskilda zoner. Du kan även dra virtuella ”stopplinjer” som styr var Neato D8 ska städa och var den inte ska göra det.

Neato D8 har upp till 100 minuters batteritid, och behöver den mer kraft för en lång städning kan den själv avgöra hur mycket mer ström den behöver för att avsluta jobbet. Då gör den en snabbladdning och går sedan tillbaka och fortsätter städa där den avbröt. Framtiden är onekligen här, kära läsare.

Ingen uppgift är för stor eller för liten för Neato D8. Spillde du mjöl över hela golvet när du stekte pannkakor? Inga problem, roboten suger upp varje litet korn! Ligger det hundmat runt hela hundskålen? Perfekt, roboten älskar hundmat! Råkade du välta en blomkruka och täcka golvet med blomjord? Mums, roboten är redan på väg! Du kan spela padel så länge.

Bakom Neato D8 står Neato Robotics, ett hyllat innovationsföretag i San José i Kalifornien, huvudstaden i techmeckat Silicon Valley där flera av världens främsta teknikbolag har sina högsäten. Neato har specialiserat sig på robotar med hjärta och var först med att lansera smarta, lasernavigerade robotdammsugare. Det hela började på prestigefulla Stanford University och dess årliga entreprenörstävling där företagets grundare ville bygga robotar som kunde sköta hushållsarbetet lika bra och rationellt som människor. Efter det började Neato skapa produkter som gör svåra saker enkla – som robotdammsugaren Neato D8.

Läs mer om Neato D8 på Neatorobotics.com och köp din egen smarta robotdammsugare redan i dag. Det ingår alltid två års garanti.

Dela på Facebook
Tweeta