Klockorna som höjer sommarens modegrad

Hur höjer du en dressad look under sommarsäsongen med rätt klocka? Vilka eleganta klockor passar bäst på sommarens bröllop och på fashionabla uteserveringar? Vi tar en titt på Certified Pre-Owned sortimentet hos Nymans Ur 1851.

Foto: Andreas Johansson

Om sommaren lever nordbor upp. Vi vill visa upp oss, lapa sol och njuta ändlösa kvällar och nätter i uppkavlade skjortärmar. Antingen på hemmaplan där solen aldrig går ner, eller nere på italienska eller franska Rivieran. Och glöm inte sommarens eleganta bröllop; kärleksfyllda eftermiddagar som övergår i ljumma sommarkvällar då välskräddade, lätta kostymer och kavajer kommer till sin rätt.

Med andra ord: nu är den perfekta tiden för att uppgradera din klockgarderob med eleganta klockor som höjer ett dressat sommarmode.

– Ett säkert, prisvärt och enkelt sätt att uppdatera klockgarderoben inför sommaren är att köpa en klocka från Nymans Ur Certified Pre-Owned, säger Vincent Fryksenius, som är ansvarig för Nymans Ur Certified Pre-Owned och fortsätter:

– Klockorna har två års garanti efter att de har genomgått en fullständig service på vårt certifierade servicecenter, eller så är de så pass nya att de fortfarande har garanti från fabriken. Det gör att alla klockorna känns, och i många fall är som nya.

Daniel Lindström och Vincent Fryksenius spanar in klockorna som passar till sommarens dressade looks.

En av Vincents personliga favoriter till sommarens dressade fester är en Rolex Oysterquartz från Nymans Ur Rolex Certified Pre-Owned helt i gult guld.

Han bär den klassiska 1980-tals modellen under en vit- och blårandig skjorta med lätta seglarvibbar, vars manschett sticker fram två-tre perfekta centimeter under en lövtunn, välskräddad italiensk marinblå kavaj. Sofistikerad sommarelegans, som tack vare klockan vänder huvuden när vi ses på Riche för att prata om sommarens Pre-Owned-utbud av eleganta klockor.

Jaeger-LeCoultre Reverso

Om modellen
Jaeger-LeCoultre Reverso känns verkligen rätt under sommaren 2024 – och en lång tid framöver. Den fyrkantiga, eleganta dress-klockan med Art Deco-vibbar uppstod i början av 1930-talet, och i modet är 1930-talet just nu ett av årtiondena som inspirerar återkomsten av det dressade kostymmodet. Speciellt för dig som inte vill ta hela steget till de stora, pösiga kostymsilhuetter som så sakteliga tar plats på uteserveringarna efter att ha visats på vårens catwalks i Paris och Milano.

Bästa eleganta modekombon sommaren 2024
1930-tals-inspirerade tredelade kostymer, gärna i ljusa linnefärger.

I sortimentet just nu på Nymans Ur Certified Pre-Owned
Jaeger-LeCoultre Reverso Medium Duoface från 2021.

A. Lange & Söhne Grand Lange 1

Om modellen
Tyskt, diskret, sobert, otroliga urverk med fantastiskt hantverk, crème de la crème!  När A. Lange & Söhne diskuteras bland klockälskare haglar superlativen. Märket som har rötter till 1845 återuppstod efter murens fall – och anses av många vara Tysklands mest prestigefyllda klockmärke. Denna nobla variant av Grand Lange 1 tar den världsomfattande trenden med diskret lyx ytterligare ett steg, med en boett tillverkad av platina. Det är helt enkelt en perfekt dressklocka som fungerar utmärkt till de mest klassiska dress codes.

Bästa eleganta modekombon sommaren 2024
Den silvervita urtavlan känns sommarfräsch, och den passar utmärkt till krispigt sommarvita skjortor. Frampå kvällen eller på bröllopet gärna tillsammans med mörka eller grafitgrå kostymer i tunnaste, finaste ullen. Om du vill kontrastera Lange-klockan med kostymer som har lite vildare skärning, spana in likaledes tyska Jil Sander.

I sortimentet just nu på Nymans Ur Certified Pre-Owned
A. Lange & Söhne Grand Lange 1 från 2016.

Grand Seiko Elegance

Om modellen
Den himmelsblå urtavlan på denna Elegance-modell plockar upp en av klockvärldens nyaste färgtrender, plus att den verkligen sammanfattar vad sommarelegans är: lite mer, lite gladare – och lite svalkande på sommarens hetaste dagar, eftersom färgen är inspirerad av vinter-is.

Bästa eleganta modekombon sommaren 2024
Linnekostymer – dubbelknäppta så klart, alternativt tunna, likaledes dubbelknäppta ullkostymer i ljusa pasteller. Fungerar också utmärkt med uppkavlad skjorta under de fantastiska, om än få, tropiska nätterna som vi får uppleva på våra breddgrader.

I sortimentet just nu på Nymans Ur Certified Pre-Owned
Grand Seiko Elegance från 2023.

Cartier Tank Américaine

Om modellen
Cartier är kända för att vara ”formernas urmakare”, vilket är tydligt i den avlånga, välvda Tank Américaine, som först kom i slutet av 1980-talet. Gult guld sticker ut, vilket gör att det kan vara lite svårare att kombinera med rätt kläder. Men tänk guld som accentfärg, vilket fångar blicken på ett härligt sätt. Med rätt avvägning blir det otroligt elegant och höjer looken på en outfit. Gult guld kräver mer av sin bärare – men gör du det rätt, så blir du festens blickfång!

Bästa kombon sommaren 2024
Mörkare kostymer, gärna navy. Vit, ljusblå, eller blårandig skjorta.  

I sortimentet just nu på Nymans Ur Certified Pre-Owned
Cartier Tank Américaine kronograf från 2000.

Spana in Pre-Owned hos Nymans Ur 1851 här.

Läs även: Nytt liv för Rolexklockor

Dela på Facebook
Tweeta