Nytt liv för Rolexklockor

Har du någon gång funderat på att köpa en Rolexklocka på andrahandsmarknaden? Nu finns Rolex Certified Pre-Owned hos Nymans Ur 1851, ett absolut säkert och enkelt sätt att köpa totalservade äldre modeller med äkthetsbevis och ny garanti.

Nymans Ur 1851 är först i Sverige, och en av få Rolexbutiker i världen, som valts ut för att vara med i Rolex Certified Pre-Owned.

Detta innebär att familjeföretaget Nymans Ur 1851 får i samarbete med Rolex köpa in Rolexklockor som är äldre än tre år. Dessa skickas sedan tillbaka till Rolex i Schweiz där de får en totalservice och en grundlig genomgång för att bekräfta att samtliga delar är originaldelar från Rolex. Därefter kommer de tillbaka till Nymans Ur 1851 med äkthetsintyg, certifikat, ett nytt sigill och ett dokument som bland annat intygar årgång – och en ny garanti på två år från dagen Pre-Owned klockorna köps.

– Förut var det ofta att man hade en klocka livet ut. Nu är det mer trend i att det är spännande att ha en Submariner ett par år, sen kanske en Day-Date, eller en Daytona. Genom att vi ger möjlighet att byta in din gamla Rolex underlättar det för den som vill byta modell för att förbättra sin kollektion, säger Olof Larsson, ägare av Nymans Ur 1851. 

Vad är det för skillnad mellan Rolex Certified Pre-Owned och att köpa en begagnad Rolex på nätet? 

– Eftersom andrahandsmarknaden för klockor har exploderat och blivit en miljardindustri så har den tyvärr också dragit till sig oseriösa aktörer. Om du har otur när du köper på nätet så kan det bli så att det finns utbytta delar som inte är original. Eller så kan hela klockan i värsta fall vara en förfalskning.

Hur ligger priserna för Rolex Certified Pre-Owned jämfört med om man letar på nätet? 

– Det är svårt att jämföra, men vill man ha en klocka där 100 procent av delarna är servade och kontrollerade av Rolex, så kostar det mer än att köpa av privatpersoner eller av någon som har kontoret på fickan och har satt upp en snygg hemsida.

Varför gör ni det här?

– För mig känns det väldigt rätt ur ett hållbarhetsperspektiv och fint att kunna ge den här servicen till våra kunder – det känns fantastiskt att kunna hjälpa våra kunder att hitta en unik stil.

Aktuella Rolex Certified Pre-Owned-klockor i april-maj 2024 hos Nymans Ur 1851:

Datejust

Datejust introducerades 1945, och var då världens första automatiska klocka med datum som ändrades automatiskt. Datejust-modellerna har antingen slät eller räfflad bezel, och datumet syns extra tydligt genom Rolex cyklop-lins. Just nu kan Nymans Ur 1851 erbjuda Datejust från 2016 och 2020, båda i guld och stål.

Explorer II

När Rolex Explorer II först kom 1971 var det ett verktyg för grottforskare, vilket förklarade det generösa användandet av självlysande material. Andra kännetecken är 24-timmars GMT-visare med timmarna på bezelen och så kallad lollipop-sekundvisare. Just nu har Nymans Ur 1851 Explorer II från 2011 och från 2018.

 GMT Master

GMT master, med sin oftast tvåfärgade bezel och GMT-visare är en av Rolex mest berömda modeller. Just nu erbjuder Nymans Ur 1851 två GMT Master med röd och blå så kallad Pepsi bezel från 1984, 1985 och en med svart bezel från 1991.

Explorer 1966 – unikt tillfälle

Ibland erbjuder Nymans Ur 1851 äldre modeller, som den här fantastiska Explorer från 1966. Rolex Explorer kom 1953, och är en vidareutveckling av den klocka som bars på Hillarys och Norgays lyckade toppbestigning av Mount Everest. Den här klockan visar också vilken investering en Rolex kan vara – nypriset 1966 var cirka 2 000 kronor, vilket i dagens penningvärde vore 23 000 kronor. Nu ligger den på 220 000 kronor.

Spana in Rolex Certified Pre-Owned hos Nymans Ur 1851 här.

Dela på Facebook
Tweeta