Episkt stafettäventyr – nu kan du delta i loppet som utmanar dig mer än bara fysiskt

275 kilometer på 36 timmar – du själv och 9 vänner, kollegor eller annat löst folk knölar in er i två bilar och turas om att springa stafett längs Mälaren.

Samla gänget och gör er redo för en fest att minnas. Äntligen kommer Ragnar hem och du kan vara med i Sverigepremiären. Att kalla det löpfest känns mesigt. Att kalla det folkfest känns lamt. Det här är ett festivaläventyr där du testar dina gränser tillsammans med ett gäng polare som under ett och ett halvt dygn i stafettform ska ta er runt Mälaren. Stilexperten och influencern Daniel Lindström har testat det han själv kallar för ett oförglömligt äventyr.
– Det är lite av ett socialt experiment!

Episkt stafettäventyr – nu kan du delta i loppet som utmanar dig mer än bara fysiskt

Vem fan är Ragnar?

Ragnar är världens största stafettlopp som pågår dygnet runt. Stafettloppet arrangeras längs vägar och leder på några av världens vackraste platser. Laget springer i två dagar och en natt då de utmanar sina gränser med lite sömn i kroppen, tillsammans med sina vänner och massor av andra löpare.

– Det var verkligen en fantastisk upplevelse. Jag har sprungit en del andra stafettlopp men då har man pausat på natten till exempel – det var nog bland de häftigaste att man visste att någon sprang hela tiden. Sen bygger man en otroligt stark gemenskap med laget, man reser tillsammans, sover, äter och byter om, säger Daniel.

KÄNNER DU PEPPEN – ANMÄL DIG NU!

Episkt stafettäventyr – nu kan du delta i loppet som utmanar dig mer än bara fysiskt

Man springer en åt gången. Varje deltagare har tre sträckor på vardera mellan cirka 5 och 13 kilometer och i varierande svårighetsgrad. De som springer kortast har cirka 18 kilometer totalt fram för sig och de längsta ungefär 32 kilometer totalt. Söker du en större utmaning? Ultra-lagen har hela sex delsträckor var, alltså i genomsnitt ett helt maratonlopp (42 kilometer). Efter en gemensam målgång bryter festen ut!

Episkt stafettäventyr – nu kan du delta i loppet som utmanar dig mer än bara fysiskt

Reebok Ragnar Relay vid Mälaren startar vid det spektakulära Gripsholms slott precis vid Mälarens strand, sen springer man genom Strängnäs, Eskilstuna, Köping, Västerås och Enköping. På platser där vikingarna strövade omkring en gång i tiden. Efter att ha passerat ytterligare fyra slott springer ni tillsammans i mål på Lovön, vid det vackra Drottningholms slott där självaste kungen och drottningen bor.

Alex Zachrisson från Reebok berättar mer om valet att lägga det svenska Ragnar–loppet runt just Mälaren.

– Reebok Ragnar Relay har hämtat inspiration från myterna kring vikingarna. När vi bestämde att vi skulle arrangera loppet i Sverige var det naturligt att lägga bansträckningen där man med lätthet kan hitta fornlämningar och inspireras av historiens vingslag. Att få till nära 30 mil av hisnande och vacker löparmiljö är inte lätt, men banan runt Mälaren kommer att fascinera och få deltagarna att häpna, säger Alex Zachrisson från Reebok.

Varför ska jag välja att springa runt Mälaren och inte på någon av de andra orterna, finns det något här vi kan framhäva?

– Reebok Ragnar Relay är känt för att förlägga sina banor i vackra miljöer, men också från arrangörerna i USA talas det om att ingen tidigare bana så väl fångar de utmaningar och den upplevelse på det sätt som banan runt Mälaren gör. Det visar också anmälningarna där just nu en fjärdedel av lagen kommer från utlandet. Över tio procent av de anmälda kommer från USA, och redan nu, med ett halvår kvar till start, är Reebok Ragnar Lake Mälaren det största Ragnar-lopp som arrangerats utanför USA, säger Alex.

Episkt stafettäventyr – nu kan du delta i loppet som utmanar dig mer än bara fysiskt
Daniel Lindström sprang Ragnar i Tennessee.

Just den unika kombinationen är det som Daniel Lindström också tagit fasta på.

– Formatet är väldigt spännande. Den största utmaningen ligger inte i det fysiska, i distansen, utan i att man håller igång under så lång tid, även på natten och att du däremellan sover i en bil. Jag testade utmaningen i Tennessee, så det var nästan lite småläskigt att ge sig ut i ingenstans med pannlampa. Men det var helt magiskt att se naturen på platser man annars inte besöker. Tänk bara att springa i sommarnattsljuset i Sverige i juni – jag skulle mer än gärna göra om det, det blir så mycket mer än bara ett löplopp, säger han och tillägger:

– Har du sprungit några olika lopp så vet du hur det funkar, publiken runt om och miljöerna är ofta bekanta. Man är redo för nästa typ av löparevent. Det här är nästa steg, ett nytt sätt att springa.

ÄR RAGNAR NÅGOT FÖR DIG? PASSA PÅ ATT ANMÄLA DIG REDAN NU. SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 8:E MAJ OCH PRISBILDEN ÄR STIGANDE JU NÄRMARE STARTSKOTTET VI KOMMER. LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR.

Run like a pro – Run in Reebok
Reebok Floatride Run Ultraknit är en extra lätt löparsko, framtagen speciellt för långa löprundor. Ovandelen är skön, sömlös och ventilerande och sulan dämpar stötar effektivt, kilometer efter kilometer.
Bonus: Varje ”lagkapten” i varje lag också får ett par Reebok Floatride Run Ultraknit vid anmälan.
LÄS MER OM REEBOK FLOATRIDE RUN ULTRAKNIT

REEBOK RAGNAR – LAKE MÄLAREN

Reebok är officiell partner till Ragnar Relay globalt. Ragnar går i Sverige för första gången 2019 och är planerat för fem år framåt.
Datum: 15–16 juni 2019.
Distans: 275 km på 36 timmar.
Klasser: Öppet för lag om fem eller tio löpare (minimiålder 18 år).
Sista anmälningsdag: 8 maj.
Bonus: Alla lagkaptener får ett par Reebok Floatride Run-skor.
Läs mer: runragnar.com/se

Dela på Facebook
Tweeta