Att skapa Sveriges bäst klädda bil

Historien är kantad av modemedvetna människor. Vissa har stil naturligt, andra hittar sin stil efter mycket experimenterande – men alla tycker att det är en skön känsla att inte bara vara välklädd, utan rätt klädd för tillfället. Men vad innebär det egentligen att vara "rätt klädd" när det kommer till bilar?

För Thule handlar det om att göra äventyret mer tillgängligt och komfortabelt. Samtidigt är de övertygade om att rätt utrustning kan förvandla din bil från ett transportmedel till en fashionabel följeslagare.

Därför bestämde de sig för att skapa ”Sveriges bäst klädda bil”. Resultatet visades upp på car(!)walken på NK i slutet av maj, men innan dess lyckades vi föreviga den på bild.

Här får ni följa vägen fram till slutresultatet och varför de anser att detta är den bäst klädda bilen i Sverige.

Tillfället avgjorde produkterna

Ska du ut på ett äventyr utomhus gäller det att klä sig därefter. Eftersom vi vill kunna stanna ute flera dagar, paddla och cykla behöver vi något som kan transportera vår kajak, våra mountainbikes och erbjuda en bekväm sovplats, nästan som hemma.

INEOS Grenadier är byggd för att ge klassens bästa terrängegenskaper till alla som är beroende av ett fordon som arbetsredskap, vart de än befinner sig i världen. En stabil bil med modern retrolook som kan ta oss överallt. Thule monterade en takplattform, cykel- och kajakhållare och ett taktält – och packade våra saker i tåliga väskor. Sen var det bara att ge sig av på äventyr.

Location, location, location

Ska det vara magiskt? Då handlar det om att hitta rätt plats. För att få till den bästa upplevelsen besökte de flera olika platser längs västkusten. Bakgrunden som valdes var kanske inte traditionellt vacker som en solnedgång, men otroligt maffig. Inget slår urberget när det gäller att ha en stadig grund och få tyngd i bilderna.

Att skapa den rätta bilden handlar mycket om talang, tur och tålamod. Och en hel del tungt arbete som man aldrig anar när man bara ser den färdiga bilden. Som att hålla en fem kvadratmeter stor reflexskärm eller rigga upp lampor fast det är strålande sol. Men det är precis det som gör bilden perfekt. Resultatet? Fantastiska bilder på en riktigt snygg bil.

Skapa looken

Men hur ser en välklädd bil ut? Här är produkterna som skapade Sveriges bäst klädda bil:

Thule Foothill. Smidigt taktält med plats för två. Perfekt för spontana äventyr eller långa roadtrips.

Thule Caprock. Takplattform som passar för i stort sett vad som helst. Stabil och robust, och kan bära allt från cyklar till skidor. Gör din bil redo för alla typer av äventyr.

Thule Epos. Banbrytande cykelhållare som gör det enkelt att komma iväg. Unik design och superenkel att använda – ett måste för cykelentusiaster. Passar alla typer av cyklar.

Thule Hull-a-Port XTR. Det smartaste sättet att få med sig kajaken. Intuitiv och säker, det gör din kajakresa till en bris.

Thule Chasm. Väskornas väskor. Sväljer allt. Praktiskt taget outslitliga. Designad för att hålla din utrustning säker och organiserad, oavsett vart du är på väg.

Fem tips för att hitta stilen

Välj produkter av hög kvalitet: Den första regeln för att klä din bil snyggt är att välja högkvalitativa produkter. Det handlar inte bara om estetik utan också om hållbarhet och tillförlitlighet. Kvalitativa friluftsprodukter håller längre och presterar bättre.
Kör en konsekvent stil: Välj produkter som har en konsekvent stil och färgschema. Det kommer att ge din bil ett sammanhängande och stiligt utseende. En matchande takbox, cykelställ och bärare kan till exempel få din bil att se ut som en välkoordinerad ensemble.
Passform och funktionalitet: Välj alltid produkter baserat på deras passform och funktionalitet. Se till att produkterna passar för din bilmodell. Produkterna bör också uppfylla dina specifika behov. Om du är en cyklist är en bra cykelhållare ett måste. Om du ofta campar kan en hållbar och rymlig takbox vara nödvändig.
Tänk minimalism: Överdriv inte. Nyckeln till en stilfull och funktionell bil är minimalism. Välj endast friluftsprodukter som du verkligen behöver och kommer att använda. Att överbelasta din bil med tillbehör kan få den att se rörig ut.
Underhåll regelbundet: Regelbundet underhåll av dina friluftsprodukter är viktigt. Håll dem rena och i gott skick! Det kommer inte bara att förlänga deras livslängd utan också hålla din bil cool och stilfull.

Se hela Thules utbud på thule.com.

Dela på Facebook
Tweeta