Guide: 14 anledningar att åka till Berlin i höst

En weekendresa till Berlin är alltid aktuellt, men på hösten lever staden upp lite extra. Låt Zalando ge dig sina bästa tips på en höstig weekend i den tyska huvudstaden.

Zalandos Berlin

Berlin är inte bara en världsstad av rang, det är också här Zalando har sitt ursprung och sitt hem. Bland byggnader som minns en hård tid från förr och ungdomens sikte mot framtiden, skapas en fantastisk och livfull atmosfär, och de perfekta förutsättningarna för inspiration. 
Välkommen till Zalandos Berlin.

Berlin – Europas eller kanske världens mest intressanta stad just nu. Vi på Zalando ger dig våra bästa tips till en ultimat hösthelg.

 

Lunch, brunch och dryck 

Även om oktoberfest inte är lika utpräglat i Berlin som i södra Tyskland bör du trots allt låta mat och dryck vara i fokus under din höstvistelse. En lång brunch som övergår till en kväll med drinkar, eller njut av en god kopp kaffe om regnet kommer fram. 

Mat

Klassisk brunch med en twist (Prenzlauer Berg)
Allan’s Breakfast Club, ABC, ägs av en trevlig australiensare med franska rötter vilket bäddar för en riktigt kulinarisk upplevelse. Sätt dig ner i en härlig miljö och bara njut.
Tänk dock på att du bör boka bord innan, och väl här bör du också ta eggs benedict och en virgin bloody mary. Mer klassisk brunch än så blir det inte! 

Bästa brödet (Prenzlauer Berg)
En annan starkt lysande stjärna på brunchhimmelen i Prenzlauer berg är Unser café. 
Du måste ta minst en rätt som innehåller bröd, för bröd det kan de.  

Guide: 14 anledningar att åka till Berlin i höst

Frankrike möter Japan i Tyskland (Mitte)
Är du brunchätartypen så är House of small wonder ett tips att lägga på minnet. Det här lilla stället är något som tar de flesta med storm, både för inredningen, maten och servicen. Här har man hittat en spännande kombo av det franska och japanska köket och passar perfekt för frukost, brunch eller en lite enklare lunch. Här är det cash is king som gäller.
Adress: Johannisstraße 20, 10117 Berlin

Tysk husman i modern tappning (Charlottenburg)
Bland Berlins många kulinariska riktningar är den nytyska en av de mest intressanta. En moderniserad variant av den tyska husmanskosten med mycket vilt, berikad med influenser utifrån och med råvaror från den egna regionen. På Diekmann finns den klassiska steken Tafelspitz, vildsvin och annat från skog och mark.
Adress: Meinekestraße 7, Charlottenburg.

En oas av lugn (Charlottenburg)
Café im Literturhaus är kanske ett av Berlins mest stilfulla caféer, en stilla oas i en pampig sekelskiftesvilla. Här kan du beroende av väder välja att sitta i de vackra salarna, njuta i vinterträdgården eller ta dig ut i trädgården och sitta vid fontänen.
Adress: Fasanenstrasse 23, Charlottenburg.

Shoppa

Fynda vintage eller inspireras av dyrgripar. I Berlin finns shopping för alla. 

Himmelriket för den shoppingsugne (Charlottenburg)
Det stora designvaruhuset Stilwerk i fem plan är en sober oas med stil; stort och luftigt och sällan fullt. Utöver alla butiker så bör målet vara, förutom för den som är såld på inredning, att ta sig högst upp. För den som inte är alltför frusen finns här en riktigt bra takterrass med fin utsikt över stan.
Adress: Kantstrasse 17

 

Loppmarknad (Prenzlauer Berg)
Loppmarknaden i Mauerpark en klassisk söndagsöppen marknad. Det som gör den extra trevligt är att den ligger i en lummig och grönskande park. Det kan ta sin tid att gå igenom hela marknaden, så avsätt gärna hela dagen. Höll ögonen öppna efter kläder och porslin, där bukar du kunna göra de största fynden. Missa in heller karaoeken som början kl.15. Även om morgondagens stjärnor inte riktigt går att hitta här, oftast, så är det ändå en kul upplevelse.

Mauerpark är även härlig under veckans andra dagar. Ta med dig picknick och häng kvar från morgon till sen kväll om vädret tillåter. 
Adress: Mauerpark

Guide: 14 anledningar att åka till Berlin i höst
For bra vintageshopping; Ta en dag i Mauerpark.

Zalandos outlet (Kreuzberg)
Zalandos e-handel har vi alla besökt, men om du är i Berlin borde du även boka in ett pit stop hos deras outlet. I den 1 000 kvadratmeter stora butiken finns reavaror med upp till 70 procent. Välkomna! 
Adress: Köpenicker Strasse 20

eller shoppa online här

Dela på Facebook
Tweeta