Patagonia stänger alla sina butiker i samband med klimatstrejk

Det gröna friluftsmärket tar ännu ett bestämt steg i kampen för klimaträttvisa.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-09-18 14:42  |  Lästid: < 1 minuter

Att det kaliforniska friluftsmärket Patagonia kan ses som förebild åt världens alla klädmärken för grönt mode och miljöfrågor är något man inte behöver tvivla på. I Somras lanserade friluftsmärket en väskkollektion som tagits fram av tio miljoner pantade flaskor från havet, och nu stänger man ner varje butik i världen för att uppmuntra anställda och kunder att delta i klimatstrejken.

Strejken kommer att äga rum mellan 20 och 27 september för att styrka kravet på slutet för fossila bränslen och klimaträttvisa för alla. I Storbritannien kommer strejken att hållas fredag ​​20 september och i andra länder, inklusive Italien och Nederländerna, den 27 september.

Läs också: Patagonias nya väskkollektion är gjord av 10 miljoner pantade flaskor från havet

– Klimatkrisen är en mänsklig fråga som påverkar oss alla. Vi är inspirerade av ungdomsaktivister som har lett en global rörelse, och Patagonia efterlyser brådskande och avgörande åtgärder för vår planet. Som ett globalt företag stänger vi våra butiker den 20 och 27 september, ansluter oss till ungdomsaktivisterna och uppmanar regeringar runt om i världen att agera. Vi inbjuder näringslivet och alla som är bekymrade över vår planet och människans öde att svara med handling och gå med oss, säger Ryan Gellert, EMEA-chef för Patagonia i ett pressmeddelande.

Läs mer om klimatstrejken på Patagonias hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-18 15:05