”Mer än sport och Åre”

Nya moderna kläder för stadsmiljö – vi snackade med två av Peak Performance nyckelpersoner om märkets entré på Stockholms modevecka.

Jimmy Guo  |  Publicerad 2013-01-31 10:10  |  Lästid: 2 minuter
Peak Perfomances designers Peter Lindblom och Sofia Nordmark-Norinder

Vad har vi precis sett?

Sofia Gromark-Norinder: Vi har gjort en nystart av vår casuallinje och arbetat med att hitta arvet -funktions- och skidkläder, från Peak Performance och bygga in det i denna casualkollektion som inte är sportorienterad. Materialvalen består av mycket gore-tex och unika tyger som vi är ensamma om i världen. Endast japanska Nanamica gör liknande saker med Gore-Tex men det här är unikt.

Vad är den viktigaste nyheten?

Sofia Gromark-Norinder: Jackorna är nyckelprodukterna och framförallt dunplagg, som vi denna gång gör på ett annat sätt. En av favoriterna är en vattentät ullpeacoat med bondade sömmar.

Kommer det vara dyrare än vad vi brukar känna av Peak Performance?

Peter Lindblom: Vi ligger ju i ett lite högre prissegment men fokus ligger ju också på att göra kvalitetskläder som ska utstråla något mer än ett vanligt funktionsplagg. Det är mycket arbete på detaljnivå och när man gör denna typ av kläder är det viktigt att man väljer det rätta tyget, den rätta dunen, de rätta trimsen och så vidare.  Allt det här detaljarbetet gör ju att plagget får en genomarbetad finish som också kostar lite mer.

Varför har ni valt att börja visa på modeveckan nu?

Peter Lindblom: Vi har börjat om och denna höst är en helt ny typ av kollektion som är mycket mer samtida än bara sport och Åre. Det här är kläder för en stadsmiljö. Det är inte högtrendigt mode men mycket mer modernt.

Vem vill ni se bära kläderna?

Peter Lindblom: En person med aktiv livsstil som kanske redan är en Peak Performance-kund. Märkets grundare är ju goda exempel –personer som gillar att åka skidor men också snygga kläder. Det här är det de bär när de är i staden.

Dela på Facebook
Tweeta