Stilexperten: Strunta i tramsiga vintrender

Per Nilsson svarar på Kingläsarnas stil- och ettikettspörsmål, och passar på att tacka för sig.

Per Nilsson  |  Publicerad 2018-03-21 08:49  |  Lästid: 2 minuter

Jag hörde några killar på Systembolaget som pratade om olika viners serveringstemperaturer och där den ena sa att ”vitt vin ska du ta ut ur kylen en halvtimme före servering och rött vin ska du ställa in i kylen en timme före servering”. Vad säger du om det?

Snorre Sprätt

Jag säger att var och en serverar sitt vin som han tycker smakar bäst, men den temperaturskola som du överhörde ogillar jag starkt. Trams. Det går en trend på många krogar att servera rödvinet betydligt mycket kallare än för några år sedan och det ogillar jag på samma sätt som jag ogillar att dricka mitt vita vin ljummet. Gör som med kläder – prova dig fram och se vad du själv gillar bäst.

/P

Hej Per! Hörde att du ska sluta. Jag vill rikta ett stort och hjärtligt tack för ditt arbete med King. Jag har varit prenumerant i princip sedan starten, med vissa undantag då jag köpt den löst men utan att ha missat ett nummer. Jag minns när min pappa kom hem från frisören och berättade att han sett ett modemagasin för män som inte var vare sig ytligt, blaskigt eller innehöll avklädda tjejer och det kanske kunde passa mig? Mitt första nummer var med Jörgen Krut på omslaget, jag hade börjat i gymnasiet och precis fått upp modeintresset. Ni har guidat mig genom livet sedan dess från den rosa ”trendiga” hoodien med blaffigt tryck, via mina första kostymer och studentperioden med smoking och frack till att bli den betydligt mer välklädda man jag är i dag. Ditt verk har en liten del i mitt stora intresse och att jag ser ut som jag gör i dag. Stort tack för det och snyggt jobbat. Jag ser fram emot att följa din nya resa. Ha ett fantastiskt
2018 och lycka till!

Christopher

Tack, Christopher! Fortsätt gärna följ mig på Instagramkontot @maisonnilsson. Och tack för att du läst King sedan startåret, fortsätt med det! Mer om mitt farväl kan du läsa om på sida 18.

/P

Funderar på att skaffa ett passfodral i liknande färg och skinn som resväskan. Vad tror du om det?

Alexander Lukas

Låter som om det kan bli en snygg kombo, det där. Tänk bara på att passfodralen i många kontroller är snudd på bannlysta och måste tas bort när du visar passet. Å andra sidan är det en enkel procedur så kör hårt med ditt (förmodat) vinnande skinn, tycker jag!

/P

Dela på Facebook
Tweeta