Philip: 3 prisvärda kashmirtröjor som inte kostar skjortan 

En klassisk kashmirtröja går aldrig ur tiden. Här är mina tre favoriter – snygga och prisvärda.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-08-11 12:38  |  Lästid: 2 minuter

Vad som framförallt gör kashmir så fantastiskt är tygets långa fibrer. Förutom att ge en väldigt mjuk yta mot huden har Kashmir en helt unik andningsförmåga vilket innebär att en kashmirtröja kan kännas förhållandevis sval under sensommarkvällar och mycket värmande en kall vinterdag. Vad gäller olika modeller lämpar sig materialet till både tunnstickat som grövre kabelstickningar eller cardigans. 

Det ultimata sättet att bära Kashmir är direkt mot huden och satsa i första hand därför på ett alternativ på modell som möjliggör just det. 

Många har en stor oro när det kommer till att tvätta kashmir på grund av att materialet skulle vara extra känsligt. Denna oro är helt klart överdriven då kashmir inte är mer känsligt än ull eller bomull och går utan problem att tvätta på handtvättsprogram på tvättmaskinen. Vad som alltid skall undvikas under alla omständigheter är att torktumla eller hänga in i torkskåp då plaggen med största sannolikhet kommer krympa. 

Här är mina tre favoriter:  

Asket 

Det relativt nystartade Stockholmsföretaget Asket levererar tidlösa och stilrena plagg för en mycket rimlig peng. Plaggen säljs endast via egna kanaler kan därför hållas ner genom att mellanhänder tas bort. Inför förra hösten levererades för första gången kashmir i ett tunnstickat utförande och med en mycket tilltalande design och passform. Här ser vi den i ett mycket stilrent grå färg ypperlig att bära som lagerplagg under en kavaj.  

https://www.asket.com/shop/cashmere-sweater/ 

Philip: 3 prisvärda kashmirtröjor som inte kostar skjortan 
Asket

Uniqlo

Den japanska jätten och kedjan Uniqlo har för varje säsong ett gediget utbud av prisvärd kashmir i en mängd färger och former. Förutom det klassiska rundhalsade modellen finns även tröjan tillgänglig i ett v-halsat utförande som verkligen tilltalar en mer mogen bärare. 

https://www.uniqlo.com/eu/en/product/men-cashmere-crew-neck-long-sleeve-sweater-400644.html

Philip: 3 prisvärda kashmirtröjor som inte kostar skjortan 
Uniqlo

Softgoat 

Ytterligare en svensk tillverkare är varumärket Softgoat  som endast inriktningar sig på att tillverka kvalitativa plagg i 100% kashmir. Varumärket har förutom tunnstickat tröjor även t-shirts, mysbyxor och shorts i kollektion vilket kan kombineras till ett helt set. Med andra ord kan plaggen bäras som ett komplement till en mer formell klädsel men även som det ultimata mysplaggen att bära på hemmaplan. 

Philip: 3 prisvärda kashmirtröjor som inte kostar skjortan 
Softgoat


Dela på Facebook
Tweeta