Philip: 4 klassiska vita sneakers i canvas

Vita canvas sneakers för sommaren? Här är mina fyra mest ikoniska modeller.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-06-09 11:25  |  Lästid: 3 minuter

En av de mest självklara skomodellerna för sommaren är den mycket ikoniska vita canvassneakern som burits flitigt i historien av både män och kvinnor. När jag tänker på den vita sneakern i canvas tänker jag framförallt på två personer som verkligen förknippas med denna skomodell. Den första är USA:s tidigare president John F Kennedy och den andra den mycket välkända skådespelaren och stilikonen Paul Newman. Båda av dessa herrar var generellt sätt mycket välklädda och bar ofta kostym med skjorta och slips, däremot hade de båda en ytterligare sak gemensamt. Denna var att de båda hade en otrolig känsla i hur man klär sig elegant på ett avslappnat och nonchalant sätt. Den klädseln jag tänker på innehöll ofta de vita sneakerna i canvas kombinerade med ett par beigea bomullschinos, grå jerseytröja och en avskalad pilot- eller fieldjacket.

Förutom att sneakern i canvas historiskt sätt är väldigt förknippad med dessa två herrarna har den även varit ett självklart inslag i många mäns garderober. Mycket tror jag har att göra med att kostymen under de senaste åren ofta burits med en ledigare sko såsom en sneaker och då ofta just en vit sneaker i canvas.    

Tretorn – Nylite 2+

Redan 1964 tillverkades den första Tretorn sneakern i den numera klassiska modellen Nylite. En mycket avskalad sko med sina typiska detaljer i den genomgående sömnaden från skons insteg till tåparti som ger ett avsmalnade och nätt uttryck att kombinera till både jeans, ull- eller linnebyxa.

Ni hittar skon här.

Philip: 4 klassiska vita sneakers i canvas

Converse – Jack Purcell

Converse har i perioder varit mer och mindre populärt men vissa ikoniska modeller går verkligen aldrig ur tiden. Senast var deras modell Chuck med högt skaft den mest populära och bars flitigt av både män som kvinnor i ett otroligt brett åldersspann. Idag slår vi ett slag för min absoluta favoritsneaker från Converse, nämligen modellen Jack Purcell som ständigt kommer ha en tydlig plats i min sommarskogarderob.

Ni hittar skon här.

Philip: 4 klassiska vita sneakers i canvas

Superga – 2750

Den tidlösa tennisskon från Superga har producerats sedan 1911 och blir det nättaste alternativet av de fyra utvalda. Tillgänglig i regnbågens färger och även sedan ett antal år tillbaka även i läder- och mockautförande. Perfekt som ett avslappnat alternativ till linnekostymen.

Ni hittar skon här.

Philip: 4 klassiska vita sneakers i canvas

Vans – Old Skool

Vans modell Old Skool är sedan väldigt lång tid tillbaka väldigt förknippad med skatingkulturen och har fortfarande kvar den stämpeln av många. Däremot bärs skon idag av en mycket bred publik och är för många ett självklart val bland många tillverkare. Det helvita alternativet är utan tvekan den mest diskreta av många modeller och färgkonstellationer, skon har en aningen högre sula och kommer i ett rakare utförande.

Ni hittar skon här.

Philip: 4 klassiska vita sneakers i canvas


Dela på Facebook
Tweeta